Nationale Bokbierdag in Zutphen weer als vanouds

6 oktober 2018 om 08:00

Zondag 7 oktober wordt het bockbierseizoen weer groots gevierd tijdens de Nationale Bokbierdag in Zutphen. Dit jaar is ook de nostalgische optocht met bierkarren, klassieke auto’s, koetsen en motoren weer van de partij. Het is aanstaande zondag dus weer volop genieten voor de tienduizenden mensen die afreizen naar de Hanzestad!

Nostalgie ten top

De Nationale Bokbierdag in Zutphen wordt dit jaar voor de 22ste keer georganiseerd. Ieder jaar weer vinden tienduizenden mensen hun weg naar de Hanzestad om samen te genieten van tientallen soorten bockbier. De bieren worden in feestelijk aangeklede pagodetenten gepresenteerd door de Zutphense horeca.

De grote nostalgische optocht, de grote publiekstrekker van de Nationale Bokbierdag in Zutphen, is terug van een jaartje weggeweest. Kosten noch moeite zijn gespaard om een stoet met bijzondere deelnemers samen te stellen. Oude motoren, A-Fords, T-Fords, klassieke Porsches, vrachtwagens, paarden, koetsen, oude landbouwwerktuigen, muziekkorpsen en natuurlijk de grote stoere bierwagens. 

Om 13.00 uur vertrekt de lange stoet bijzondere voertuigen door de binnenstad. Op datzelfde tijdstip gaan de tapkranen open en kan men genieten van de tientallen verschillende bokbieren. 

Ambachtelijk en lokaalBeelden Nationale Bokbierdag

Behalve bekende bokbieren van grote merken als Grolsch, Bavaria, Amstel en Hertog zijn er ook steeds meer ambachtelijk gebrouwen bieren te ontdekken van lokale en regionale brouwerijen. Het bokbier van de Bronckhorster Brewing Company uit Bronckhorst is er weer, net als de stevige Hanzebock van de Zutphense stadsbrouwerij Cambrinus.

Ook is er ruimte voor heel veel muziek tijdens de Nationale Bokbierdag. In het hart van de stad spelen drie topbands. De Bankdirecteuren en Strike staan op de Zaadmarkt, en Moonyard op de Groenmarkt. Ook in de Vaaltstraat is live muziek en een DJ zorgt voor lekkere beats op de Schupstoel. Feest wordt het op het ’s Gravenhof, daar staat het podium van RadioNL. De hele middag zijn er live optredens van tal van nederlandstalige artiesten.

De toegang voor de Nationale Bokbierdag is vrij, wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd. Tot 19.00 uur kun je genieten van het uitgebreide programma en de vele verschillende bokbieren. Meer informatie vind je op de website!