Enschede verwelkomt Mout Bierfestival, de lente editie!

21 maart 2018 om 08:00

Na edities in Nijmegen en Arnhem, is het tijd voor een volgende stap. Daarom strijkt bierfestival Mout 18 tot en met 21 mei neer in Enschede. Het Volkspark wordt voor 4 dagen lang omgetoverd tot een waar bierwalhalla!

Mout Bierfestival

Dat het concept van Mout staat als een huis hebben zij reeds bewezen. Na een aantal succesvolle edities zijn zij daarom klaar om uit te breiden. De locatie naar keuze voor deze lente editie is het Volkspark in Enschede.

De organisatie heeft  diverse bijzondere brouwerijen uitgenodigd hun bieren te presenteren en door liefhebbers te laten proeven. Brouwers komen in eigen persoon naar het festival en gaan in gesprek met liefhebbers en geïnteresseerden. Daarnaast worden er workshops gegeven en kunnen de echte kenners hun hart ophalen bij de dagelijks gegeven colleges.

Meer dan alleen bier

Dit alles gebeurt onder de muzikale begeleiding van nationale en internationale bluegrass, boogie en rock ’n roll bands. Zij worden in hun liveacts afgewisseld door DJ’s. Ook is er een ruim aanbod aan eten beschikbaar en voor de kleintjes is er een kinderprogramma.

Bierliefhebber of niet, Mout Bierfestival geeft aan een geslaagde festivaldag te willen bieden voor iedereen. Organisator Diede van Overbeek: “Met Mout willen wij de échte bierliefhebbers voorzien van een kwalitatief hoogstaand bierfestival, maar tegelijkertijd ook een mooie festivaldag bieden aan mensen die minder met bier hebben. Daarom zetten we groots in op muziek, sfeer, workshops, eten en andere dranken als wijn, limoncello, likeuren en fris.”

Verder dan Enschede

Het evenement in Enschede zal plek bieden aan zo’n 25 brouwerijen. Maar daar blijft het niet bij. De locatie in Enschede is naar maar de eerste bekendmaking. Er worden nog twee evenementen aan het lijstje toegevoegd in het respectievelijke Arnhem en Nijmegen. En niet geheel onbelangrijk: toegang tot het 4-daagse festival is gratis. Wel moet je een proefglas en programmaboekje aanschaffen en betaal je voor de bieren met muntjes. Zet je hem in de agenda? 18 t/m 21 mei in het Volkspark in Enschede! Blijf op de hoogte via Facebook.