Mout Bierfestival maakt van Eusebiuskerk een biertempel

21 januari 2019 om 07:00

Wil jij gratis naar het Mout Bierfestival in de Eusebiuskerk in Arnhem? Dat kan! Stuur een mail naar melanie@bierista.nl. Ben je er snel genoeg bij, dan krijg jij gratis kaarten. Deze actie is exclusief voor Bierista’s, voor mensen met een Bierista Bierdiploma. Heb je die nog niet? Bestel dan nu de Bierista Bieropleiding! Na het behalen van je diploma kun jij ook profiteren van de vele leuke acties van Bierista.

Mout Bierfestival in de Eusebiuskerk wordt gehouden op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 februari. Tijdens deze tweede wintereditie strijken meer dan twintig brouwerijen neer in de Arnhemse kerk.

Wintereditie

Daar waar Mout 4 jaar aan de weg timmert met zomerse bierfestivals in Nijmegen, Arnhem en Enschede, heeft de Arnhemse Eusebiuskerk momenteel patent op de wintereditie. Het concept van Mout blijft nagenoeg ongewijzigd; een totaalbeleving waar kwaliteitsbier centraal staat. Waar de microbrouwer een podium krijgt, is er ook voor de minder doorgewinterde bierkenner voldoende herkenbaars te vinden en te proeven. Het twintigtal brouwers wordt aangevuld met een internationaal muziekprogramma vol boogie, bluegrass en blues. Nieuw is het avondprogramma, waar DJ’s in plaats van bandjes geprogrammeerd worden en er gedanst mag worden.

Arvid Bergström

Een andere belangrijke ontwikkeling is de vernieuwde proeverij, die begeleid wordt door Bierista en internationaal biersommelier Arvid Bergström. Met een groot, driedaags programma waar bijzondere combinaties worden gezocht tussen bier en eten (denk aan kaas, chocolade, oliebollen en meer) wil Mout voor zowel de liefhebber als de ‘gezelligheidsdrinker’ een slag naar verdieping maken.

Kaarten

Zoals altijd wordt er ook op het gebied van eten en vermaak aandacht besteed met foodtrucks en een spelletjeshoek. Tickets voor het bierfestijn kosten €8,50 inclusief servicekosten en zijn verkrijgbaar via de Mout website.