Het mooiste en beste bieretiket van 2017

19 september 2017 om 08:45

Ook dit jaar organiseerde de Bier- en Verzamelaarsvereniging BAV weer de traditionele ‘BAV Bieretiketverkiezing’. Dit is dé wedstrijd waarbij alle bierbrouwers uit Nederland hun mooiste of beste bieretiket insturen. Welke bier heeft het mooiste en beste bieretiket van Nederland? Op 15 mei heeft BAV de genomineerden bekendgemaakt en nu weten we wie de winnaar is!

En de trotse winnaar is..

Brouwerij Hoop uit Zaandijk! Het etiket van ‘Oudt Heyn en syn wyf’, de Old Ale van de brouwerij, had tijdens de Voorjaarsbeurs van de BAV al zoveel stemmen van BAV-leden en bezoekers gekregen dat het direct in de top 10 is geëindigd. Tijdens de BAV-najaarsbeurs werd dan eindelijk het resultaat uitgesproken. Op 16 september 2017 heeft een deskundige jury in Oss het etiket van ‘Oudt Heyn en syn wyf’ als winnaar gekozen vanwege zijn uitstraling. Doorslaggevend hierbij was de vermelding van de bier- en spijscombinaties.

De brouwerij

HOOP bier uit Zaandijk staat symbool voor de Hollandse onverzettelijkheid. Dankzij de windmolens was de Zaanstreek ooit de grootste scheepswerf van de wereld én schuimden we de 4 uithoeken van de wereld af. HOOP is wat ons weglokte op ontdekkingsreis en ons groot maakte. Maar belangrijker, wat ons verhalen opleverde en weer thuis bracht. Daarom heeft elk HOOP bier zijn eigen naam, smaak en verhaal.
HOOP bier is in 2016 ontstaan vanuit de passie van 3 individuen, Paul Riteco, Vincent Buijs en Steven de Cleen. Niet alleen voor craft bier maar ook voor het vormgeven van een eigen toekomst. Specialisten op hun eigen vakgebied, van horeca via retail naar design, samenwerkend tot een perfect resultaat.

Hoop bieren

Onder de merknaam HOOP zijn verschillende bieren op de markt gebracht: Kaper (india pale ale), 1862 (dry-hopped pilsener), Waterwolf (saison), Bleke Nelis (pale ale) en Oudt Heyn (old ale). Daarnaast worden er regelmatig limited editions, seasonals en collabs geproduceerd, zoals binnenkort de Pumpkin Party (pumpkin ale) in samenwerking met Gebrouwen door Vrouwen uit Amsterdam.

Oud Heyn en syn wyf

Op 20 september 1494 verzochten ‘Hendrick Pietersz ‘Oudt-Heyn en syn wyf’ aan de schepenen van de banne Westzaanen verlof om, op wat nu de monumentale Lagedijk in Zaandijk is, een woning te bouwen. Deze ‘bouwaanvraag’ is dus de stichtingsdatum van Zaandijk. Maar ook van de term ‘oud wijf’? Een dijk van een wijf!

Het concept en design van HOOP bier is gemaakt door PROUDdesign uit Amsterdam, waarvan Hoop mede oprichter Steven de Cleen eigenaar is. Een klein maar groots designbureau gespecialiseerd in packaging- en brand design.