Ook Jopen valt in de prijzen bij European Beer Star

14 september 2017 om 13:00

Na de Jacobus RPA en Ongelovige Thomas in 2016, was dit jaar Mooie Nel van Brouwerij Jopen aan de beurt om een prestigieuze European Beer Star in de wacht te slepen. Tijdens de verkiezing werd de Bronzen plak voor ‘Best Traditional India Pale Ale’ aan de brouwers van Jopen overhandigd.

European Beer Star 2017

Een jury bestaand uit 124 meesterbrouwers, biersommeliers en erkende bierkenners uit 30 verschillende landen proeven de bieren blind en beoordelen deze op kleur, geur, smaak, aroma en algemene indruk. In totaal zijn er maar liefst 57 biercategorieën en uiteraard wordt er per categorie maar één gouden, zilveren en bronzen medaille uitgereikt. Het is dan ook niet voor niets dat de European Beer Star een zeer gewilde award is.

North Sea IPA

De Amerikaanse hoppen (Cascade, Citra en Simcoe) die gebruikt worden in Mooie Nel zorgen voor bitterheid met veel fruitige tonen en uiteindelijk een geweldige balans tussen hop en mout. Zo smaakt deze IPA bijvoorbeeld heerlijk bij fruitsalades, gedroogde ham maar ook bij pittige en belegen kazen. Een IPA uit het boekje dus met een leuke herkomst: het bier is vernoemd naar het water tussen Haarlem en Spaarndam en wordt buiten Nederland geen Mooie Nel maar North Sea IPA genoemd.

Heb jij Mooie Nel al geproefd? Laat dan hier weten wat jij van deze bekroonde IPA vond!

De gehele lijst met winnaars vind je hier!