Collab met een Mexicaans tintje van De Molen en Magic Rock Brewing

4 maart 2018 om 08:00

Bierbrouwerij De Molen is weer een toffe samenwerking aangegaan. Samen met de Engelse brouwerij Magic Rock Brewing hebben zij namelijk een nieuw collab bier uitgebracht met een Mexicaans tintje.

Mexican Imperial Stout

‘De Molé’ is een Mexican Imperial Stout met 10% alcohol. Aan deze Imperial Stout zijn cacaobonen, kaneel, koriander- en pompoenzaad en flink wat pittige chilipepers toegevoegd. Er is ruim 6400 kg mout gebruikt in dit brouwsel! Het is dus een Imperial Stout geworden zoals je van een collaboration brew als deze mag verwachten.

Magic Rock Brewing

Magic Rock Brewing Co. is een bierbrouwerij in Huddersfield, Engeland. De brouwerij is opgericht door de broers Richards en Jonny Burhouse, in samenwerking met hoofdbrouwers Stuart Ross. Deze mannen delen vanaf het begin al de passie voor bier en dan is dan ook precies hetgeen zij in stand willen houden.

Magic Rock laat zich inspireren door hun eigen grootse liefde voor bier en de ontluikende craft beer scene, specifiek die in Amerika. De behoefte om spannende, karaktervolle bieren te brouwen zorgde ervoor dat de heren hun bieren midden 2011 op de markt brachten. In 2012 werden zij door Ratebeer al uitgeroepen tot de tweede beste nieuwe brouwerij van de wereld.

In 2015 is de brouwerij naar een nieuwe locatie verhuisd op zo’n 10 minuten lopen van het centrum van Huddersfield. Sindsdien hebben zij de capaciteit van de brouwerij meer dan verdubbeld wat er voor gezorgd heeft dat zij momenteel zo’n 15.000 liter bier brouwen en verkopen met een team van meer dan 30 personen. De bieren kunnen vers vanuit de brouwerij gedronken worden in het taplokaal aan de overkant van de straat. Hier kun je de bieren ook in fles aanschaffen.

De Molé

Als je de groei en ontwikkeling van Magic Rock Brewing tot je neemt is er een Nederlandse brouwerij die op vrijwel dezelfde manier te werk is gegaan en ondertussen ook tot wijdse grootte gegroeid is. dorp hebben zij zich gevestigd in een historische windmolen uit 1697, genaamd de Arkduif. Brouwerij de Molen is een craftbeerbrouwerij in Bodegraven en staat onder andere bekend om de brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. Er worden hier veelal bieren gebrouwen in stijlen die de eigen voorkeur hebben. Daarnaast worden er hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en proberen de brouwers van de Molen zo vooral originele en progressieve bieren te creëren.

Brouwerij De Molen is in 2004 opgericht en heeft zich in het kleine en gezellige Bodegraven gevestigd in een historische windmolen uit 1697, genaamd de Arkduif. De hoofdbrouwerij is een jaren geleden verhuisd naar iets verderop in de straat maar er wordt in de korenmolen bij Brouwcafé de Molen nog steeds volop gebrouwen en heerlijk gekookt met én naast molenbieren. Ook in de naastgelegen Bierwinkel kan iedere liefhebber zijn of haar hart meer dan ophalen, rijnen vol craft- en speciaalbieren uit de hele wereld.

Dat er bij de Molen zoveel wereldse bieren te krijgen zijn, en zij zelf ook over de hele wereld verkrijgbaar zijn, is niet zo gek als je bedenkt dat er jaarlijks meer dan 7000 bezoekers naar hun Borefts Bierfestival komen. Van heinde en verre komen bierliefhebbers naar dit tweedaagse events om de nieuwste bieren te proeven, trends te ontdekken en bieren met elkaar te ruilen.

Verkrijgbaarheid

Het bier is sinds deze week verkrijgbaar via de webshop van Magic Rock Brewing. Wanneer het bier in Nederland is, dat is nog niet bekend.