Meet Madeleine, het nostalgische Bockbier van Oedipus

4 oktober 2018 om 08:15

Ook in Amsterdam is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan een flinke oplage Nederlands bockbier. Natuurlijk is ook brouwerij Oedipus van de partij. Madeleine is met veel liefde en passie gebrouwen en aanstaande vrijdag kun je haar beter leren kennen.

Nostalgie en passie

Als we denken aan bockbier dan denken we aan warmte, volle en romige smaken en geuren die je doen denken aan koekjes, kastanjes en meer. Oedipus denkt bij bockbier vooraal aan vroeger. Aan ver voor de craftbierrevolutie toen bier stijlen als Pilsener, Blond, Dubbel, Tripel en natuurlijk bock het toneel voor zichzelf hadden. Met die gedachte hoog in het vaandel hebben zij Madeleine dit jaar tot leven laten komen.

Vrijdag 5 oktober wordt de Bock Madeleine gelanceerd. Ze is gebrouwen volgens traditioneel recept, maar uiteraard met een kenmerkende twist van Oedipus. Madeleine is een ondergistend bier met een moutig karakter en aroma’s van toast, biscuit, karamel en chocolade. Door subtiele toevoeging van hop heeft het bier ook bloemige en kruidige tonen. 

C’est ma Madeleine de Proust

Madeleine dankt haar naam namelijk aan het spreekwoord C’est ma Madeleine de Proust: het fenomeen dat een bepaalde geur of aroma een herinneringen oproept waarvan je vergeten was dat je ze had. Aan dit spreekwoord moesten de brouwers denken bij het brouwen van Madeleine, een bier dat bol staat van nostalgie, maar ook aantoont hoe het bierlandschap zich heeft ontwikkeld sinds de Oedipus bierreis is begonnen.

Tijdens de lancering wordt de brouwerij omgetoverd tot een gezellige huiskamer met bord spellen, borduren met Barry, haardvuren en fairy tale tastings. Dat alles onder muzikale begeleiding van oa. de Amsterdam Klezmer band. Ook hebben is de kleinste ruimte in de brouwerij flink opgetuigd met WC TV om de gasten eens flink aan de tand te voelen.

Wil jij erbij zijn? Dat kan! Aanstaande vrijdag ben je vanaf 19:30u van harte welkom aan Gedempt Hamerkanaal 85 te Amsterdam.