Meer over Brouwers || Big Belly Brewing uit Breda

20 december 2017 om 08:00

Big Belly Brewing is een kleine brouwerij in Breda. Deze kleine maar snelgroeiende brouwerij is opgericht door Willem, Remco en Tom die houden van mooie verhalen, lekker eten en natuurlijk zeer smaakvolle bieren.

Door Frouke van Loo

Big Belly Brewing

Het begon allemaal toen Tom zo’n 5 jaar geleden het naar eigen zeggen ‘vlakke industriepils’ helemaal zat was en liever koos voor de meer smaakvolle ales. Als 16 jarige jongen zat hij dus al met La Chouffe in zijn handen. Toen Tom dit bier eenmaal geproefd had wij hij verkocht en wilde hij al snel meer weten over brouwen. Hij ging in de keuken aan de slag om zijn eigen brouwkunsten te verbeteren. Een tijd later kreeg hij hulp van liefhebber Remco. Toen zij zoveel enthousiaste reacties op hun bieren kregen was het zover; Big Belly Brewing was geboren!

Dik & Uitdagend

Deze brouwerij staat bekend om haar dikke en uitdagende bieren. De eerste bieren werden gebrouwen bij Brouwerij Frontaal, ook in Breda. Toen de brouwketels te klein werden is het brouwen overgebracht naar een brouwerij in Sittard waar zij de gewenste aantallen bier wel konden brouwen. Door de passie voor mooie verhalen, lekker eten en smaakvolle bieren te combineren zijn de bierige ondernemers tot hun missie gekomen. Bieren brouwen waar het leven van de liefhebbers nog net iets meer genot meekrijgt. Dat klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren!

Uitblinken

De mannen van Big Belly Brewing brouwen hun bieren met speciale smaakmakers om zo altijd uitgesproken en bijzondere bieren te kunnen brouwen. Daarnaast wordt ieder bier aan een spraakmakende legende gekoppeld en gaan zij regelmatig creatieve samenwerkingen aan. Ieder bier wordt grondig geproefd en pas gebotteld wanneer zij zelf ook 100% tevreden zijn en het bier graag drinken. Big Belly staat dan ook niet voor het menselijke lichaam maar de body die de brouwers hun bieren meegeven.

Bierstijl

Big Belly Brewing kleedt altijd eerst een bepaalde bierstijl uit om te ontdekken welke smaken er in de stijl voorkomen en welke gerechten daar goed bij passen. Zo kwamen zij voor hun Saison ‘Jerommeke’ op het idee van gin-kruiden waardoor dit een zeer verfrissend en interessant bier is geworden. Deze saison werd gebrouwen voor de 30e verjaardag van Tom’s broer. “Dat vonden we allemaal zo’n lekker bier, dat we hebben besloten het commercieel te maken.”, aldus Tom.

De droom van deze brouwers is ooit een bier te brouwen waar men voor in de rij staat. Zo smaakvol en goed in de basis dat iedere bierliefhebber dit bier gedronken moét hebben! Daarnaast kijken de heren stiekem ook uit naar een aantal eigen Big Belly Brewing Bars. Wij duimen met de brouwers mee en kijken nu al uit naar het Big Belly bier dat in heel Nederland uit de tap stroomt!

Benieuwd naar andere bieren van Big Belly Brewing of heb jij ze al geproefd en deel je graag jouw mening met ons? Klik hier door naar de bieren of maak jouw eigen Bierista account aan en schrijf een beoordeling!