Meer bierkennis met de Bierista Bieropleiding

13 april 2018 om 08:15

Je kunt als bierbrouwer het beste bier ter wereld brouwen. Als door gebrek aan bierkennis van de verkoper het flesje in de etalage wordt gezet, waar de hele dag de zon op schijnt, is alle moeite voor niets geweest. Het licht tast de smaak binnen een dagdeel aan en het bier smaakt niet meer zoals de brouwer het bedoeld heeft.

Gebrek aan bierkennis

Bovenstaand is zo maar een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk. Het gebeurt niet uit onwil, maar vooral door gebrek aan bierkennis. Bierista wil daar wat aan doen met de Bierista Bieropleiding. De online biercursus van Bierista biedt daarom bierkennis voor zowel geïnteresseerde bierliefhebbers als voor mensen die werken met bier in bijvoorbeeld winkels, cafés of restaurants.

Online Bieropleiding

De Bierista Bieropleiding maakt je geen biersommelier. Voor een opleiding tot dit vak moet je bij de Stibon zijn, de Stichting Bieropleidingen Nederland. Een intensieve studie leidt je in drie verschillende delen op tot Diplom Biersommelier.

De Bierista Bieropleiding is een mooie instap. Het is een complete online opleiding, inclusief een bierpakket, eindexamen en een bierdiploma, waarmee je je Bierista, Meester in Bier mag noemen. In twaalf delen maak je kennis met diverse facetten van bier. Je krijgt uitleg over het brouwproces, de ingrediënten, bier & food, bierstijlen, biercultuur, feiten en cijfers en je leert hoe je bier moet bewaren. Koel en donker, en zeker niet in een etalage waar de zon op staat!

Inschrijven en beginnen maar!

De Bierista Bieropleiding kost € 125. Je kunt je inschrijven en gelijk beginnen. Binnen enkele dagen na inschrijving ontvang je het Bierista Bierpack met twaalf bieren. Deze kun je proeven en ga je beschrijven. Na het doorlopen van de twaalf delen ben je klaar voor het eindexamen. Ook dat doe je gewoon lekker thuis vanuit je luie stoel. Heb je 45 of meer van de 60 multiple choice vragen goed, dan krijg je je diploma. Geen PDF-je in je mailbox, maar een waardevol certificaat thuis gestuurd!

Meester in Bier

Als Bierista, Meester in Bier heb je toegang tot een netwerk van bierkenners en bierliefhebbers. Regelmatig word je uitgenodigd voor een biertraining, -workshop of -proeverij om je kennis op niveau te houden. Ook is er voordeel te halen zoals korting op festivalkaarten, rondleidingen en producten als gadgets en bierglazen.

Bestel nu de Bierista Bieropleiding en leer van alles over bier! Met je Bierista Bierdiploma heb je niet alleen een sieraad voor aan de muur; de titel is ook een pareltje op je CV. Ben je niet werkzaam in de bierbusiness, maar hou je wel van een mooi glas bier? Dan is deze biercursus zeker iets voor jou. Met de kennis die je opdoet, sta jij in je vriendenkring en in de familie bekend als bierexpert. Een Bierista Bieropleiding is ook een ideaal geschenk. Een fantastisch cadeau om te geven, maar nog veel mooier om te krijgen. Zien we je snel terug in onze Bierista Hall of Fame?

Meld je hier aan!