Meantime prikkelt de zintuigen met Feisty Cali Belg

16 augustus 2018 om 12:58

De Londense brouwerij Meantime verrast met een bijzondere Saison. Deze Feisty Cali Belg is het resultaat van een bijzonder huwelijk van drie ingrediënten.

De eerste partner in deze Meantime Feisty Cali Belg is een Belgische Saison-gist. Dat alleen maakt dit verhaal nog niet zo bijzonder. Je krijgt wat je verwacht: fruitige, licht kruidige aroma’s. De West Coast-hopsoorten uit de Yakima Valley zorgen voor wat bitterheid, maar vooral voor bakken vol fruitigheid. Meest bijzondere speler in deze ménage-à-trois is de peper uit Wales, de zogenaamde Welsh Scotch Bonnet.

De brouwers stuurden een flesje op naar de redactie van Bierista, hoewel het bier in ons land (nog) niet op fles verkrijgbaar is. Het is deze zomer verkrijgbaar van tap bij zo’n tweehonderd horecazaken, vooral Grolsch- en Kornuit-café’s.

Fruitigheid

Over het zicht kunnen we kort zijn. Een mooie frisse gele kleur, een mistig, licht troebel bier met een medium schuimkraag. De geur is licht kruidig, maar vooral fruitig. Citrusfruit en zoeter tropisch fruit vechten hier om de hoofdrol.

Kruidigheid

Dan is het tijd voor een slok. Het citrusfruit dat je in de neus nog wel tegenkwam, wordt in de smaak compleet overvleugeld door zoete tropische vruchten, denk aan mango en papaja. Bij het doorslikken van de eerste slok komt een prikkelende, bijna brandende peperigheid opzetten. Wow, dit is wel even een dingetje. Die peperigheid blijft lang hangen en ik vind het wel aangenaam. Bij een volgende slok mixt die zoete fruitigheid zich met de kruidigheid en heb je de smaak mooi in balans.

Een spannend bier, omdat die zoete fruitigheid en de krachtige kruidigheid het zo mooi met elkaar doen. Hou je niet van peperig, dan is dit wel heftig. De Meantime Feisty Cali Belge heeft 6% alcohol en is prima te combineren met bijvoorbeeld een tacoschelp met gehakt.

Door Alain Schepers