Meantime Brewing zet steviger voet op Hollandse bodem

15 april 2018 om 08:00

‘Great beer for everyone’. Met die missie begon Alastair Hook in 1999 aan een ongekend avontuur. In Londen opende hij vol ambitie zijn Meantime Brewing. Dit moest het huis gaan worden van goede, smaakvolle bieren die bierdrinkers in vervoering zouden brengen. In het Verenigd Koninkrijk zijn ze overtuigd. Nu mag de Nederlandse bierdrinker kennis maken met het Britse craft bier.

Meantime is niet nieuw in Nederland. Wie een beetje zijn best deed kon de Meantime bieren al langer vinden. Vanaf dit voorjaar wordt Meantime actief onder de aandacht gebracht en gepromoot. Dat gebeurt met behulp van Grolsch. Zowel Meantime als Grolsch behoren tot het Japanse bierconcern Asahi. Geen gekke stap dus om Meantime via de Grolsch-kanalen aan de man te brengen.

Alastair Hook

Meantime is niet zo maar een brouwerij. Het is de levensmissie van oprichter Alastair Hook. Deze eigenzinnige Brit leerde brouwen op de Heriot-Watt University in Edinburgh. Na deze studie vergaarde hij nog meer brouwkennis aan de Universiteit van München. Met al die kennis werkte hij langzaam maar zeker toe naar het grote moment, zijn grote droom: de opening van de Meantime Brewing in Londen.

Goed bier voor iedereen

De recepten van de bieren zijn tientallen, misschien zelfs wel honderden keren, doordacht. De recepten zijn in de loop der tijd verbeterd en aangescherpt. Het assortiment dat nu staat, heeft een zeer goede balans en krachtige smaken. Goed bier is dus nu verkrijgbaar voor iedereen, zoals de founder het ooit voor zich zag. Je gaat Meantime meer en meer tegenkomen in zowel slijterijen, supermarkten, online shops en uiteraard ook in de horeca. Veel smaken van Meantime bieren zijn dusdanig dat het geen allemansvrienden zijn. De range aan bieren is dusdanig groot dat een ieder er wel iets van zijn gading bij kan vinden.

Awards

Meantime bieren zijn bekend over de hele wereld. Veel van de bieren werden ook onderscheiden met prestigieuze awards. En een feit is dat de krachtige smaken van deze bieren zich uitstekend lenen om mooie foodpairings te maken.

Meantime London Lager

De London Lager is een bier waaraan bijna twee decennia met liefde en passie is gewerkt om het telkens nog weer beter te krijgen. Het is een Lager, een ondergistend bier, met slechts 4,5% alcohol. Het is een verfrissend en clean bier met een sterk hopkarakter inclusief de bijbehorende bitterheid. De zoete granige smaken van de mout zorgen voor een mildheid, die maakt dat je snel een tweede glas bestelt. Een heerlijke dorstlesser en een prima begeleider bij de barbecue of bij groene salades.

Meantime Yakima Red

De hop knalt aan alle kanten uit de Yakima Red. Het geeft vooral een fruitigheid aan het bier. Meer dan een bitterheid. Een bijzondere melange aan moutsoorten zorgt voor een prachtige rode kleur. De zorgvuldig gekozen vijf verschillende hopsoorten komen uit de wereldberoemde Yakima Valley in de Verenigde Staten. Nu weet je precies waaraan dit bier zijn naam dankt. Heerlijk bij kipgerechten en bij uiteenlopende soorten pizza.

Meantime London Pale Ale

Een verfrissende smaakbom, dat is de Meantime London Pale Ale. Een licht bier qua alcohol (4,3%), maar wat een smaak! Ook dit bier heeft een sterk hopkarakter, veel bitterheid en flink wat frisse, fruitige tonen. Een karaktervol bier die prima matcht met bijvoorbeeld een hamburger of een Wienerschnitzel.

Meantime IPA

Bij Meantime houden ze van bieren met een sterk hopkarakter. Dan mag je natuurlijk wat extra’s verwachten van de IPA, de India Pale Ale. De Meantime IPA zit vol met Kent Fuggles en Goldings hoppen uit Groot-Brittannië. De granige ondergrond van de mout is de ruggengraat van dit bier. Die draagt de dikke hoparoma’s. Voor liefhebbers van hoppige bieren met een stevige bitterheid is dit een traktatie.

Meantime Chocolate Porter

De Meantime Chocolate Porter is een duidelijk ander bier dan de hierboven beschreven bieren. Dit bier is donker, gebrouwen met donkere moutsoorten en heeft een geroosterde bitterheid en lichte chocoladetonen. Om die chocoladesmaken sterker uit te laten komen is echte chocolade toegevoegd. Dit bier van 6,5% is rijk en donker en is een aanrader voor liefhebbers van chocolade. Dit bier vol tonen van chocolade, mokka en vanille past uitstekend bij uiteenlopende desserts met chocolade.