Maximus & Oersoep gaan samenwerken met Swinkels Family Brewers

26 juli 2018 om 07:30

Swinkels Family Brewers gaat samenwerken met brouwerij Maximus en brouwerij Oersoep. Het bierconcern gaat de distributie voor deze twee Nederlandse brouwerijen verzorgen. Verder blijven twee zelfstandig en behouden zijn eigen unieke identiteit.

Breder assortiment

Het bierconcern uit Lieshout kondigt met trots de strategische samenwerking met brouwerij Maximus uit Utrecht en brouwerij Oersoep uit Nijmegen aan. Deze samenwerking betekent dat Swinkels Family Brewers de distributie voor de bieren van beide brouwerijen in horeca, supermarkten en slijters overneemt. De samenwerking is al direct van kracht en sluit mooi aan bij de strategie van Swinkels Family Brewers om het bierportfolio uit te breiden met lokale en internationale bieren. Zo willen zij een breder assortiment aan bieren beschikbaar maken.

“Oersoep is een brouwerij die zich laat inspireren door oude brouwmethoden en tradities, waaraan we een eigen draai geven. Om verder te groeien zochten we een distributiepartner die dezelfde taal spreekt, ons begrijpt én in ons gelooft. Swinkels Family Brewers begon 300 jaar geleden met het brouwen van bier en hecht naast historie, veel waarde aan kwaliteit en bier met een goed verhaal. Een goede match dus”, aldus Kick van Hout, directeur Oersoep.

Succes maak je samen

Swinkels Family Brewers werkt op lokale basis reeds samen met onder andere bierbrouwerij Maallust uit Drenthe en Vandeoirsprong uit Noord-Brabant. Deze uitbreiding is weer een mooi stapje vooruit! Het bierconcern, voorheen bekend als Bavaria, is dan ook zeker nog niet klaar. Er worden zonder twijfel nog meer lokale brouwerijen aan het bierportfolio toegevoegd. Swinkels Family Brewers investeert geen geld in de brouwerijen en er zijn geen aandelen overgedragen, het gaat puur om ondersteuning in distributie en sales.

Peer Swinkels, Chief Commercial Officer van Swinkels Family Brewers: “Succes maak je samen. Met bierbrouwerij Maximus en Oersoep delen we onze passie voor bier, vakmanschap en een gezonde dosis ondernemersgeest. Dat zijn de familiewaarden waarmee we al 300 jaar succesvol zijn en het is veelbelovend dat onze partners deze waarden delen. De samenwerking met de brouwerijen is een mooie stap in onze strategie om lokaal relevant te zijn en ons aanbod wederom diverser te maken.”

Exclusieve distributie

Deze nieuwe samenwerking betreft de exclusieve distributie van de core- en seizoensbieren van Oersoep, namelijk Hopfather, Sergeant Pepper, Blanco, Freewheel, Juicebox Hero, Sexy Motherbocker en Orzo Dolce. Voor bierbrouwerij Maximus gaat het om Little Fred, Pandora , Dakhaas, Highhops, Brutus, Stout 6, Bock 7 en Zomerbier.

Ewald Visser, directeur Brouwerij Maximus: “Maximus is trots op haar doordrinkbare bieren met een eigen identiteit en wil met het oog op de toekomst aan de groeiende vraag kunnen blijven voldoen en tevens haar zichtbaarheid in de Nederlandse markt vergroten. Kwaliteit en service staan altijd voorop. Al vanaf het eerste gesprek was er een basis van wederzijds vertrouwen en wij zien dan ook uit naar de samenwerking met Swinkels Family Brewers als strategische distributiepartner om het merk Maximus verder uit te bouwen.”

Binnenkort zijn de bieren van Maximus en Oersoep dus op nog veel meer plekken door heel Nederland verkrijgbaar!