Maradona weer helemaal van het padje?

25 augustus 2017 om 08:43

Maradona is toch een voetballer? Geen zorgen! We zijn niet ineens een voetbalsite geworden. Dit gaat wel degelijk over bier. Althans over Bavaria 0.0.

Diego Maradona was onlangs met zijn huidige club Al-Fujairah in ons land. Tijdens dat verblijf werd hij met een flesje bier op het voetbalveld gespot. Reden om ons opnieuw zorgen te maken over de flamboyante Argentijn? Hij heeft immers een reputatie opgebouwd. In het verleden schoot hij op journalisten en poederde hij zijn neus vaker dan al zijn vriendinnen ooit deden.

Slimme actie

Voor zover wij kunnen nagaan, gaat het wel ok met de oud-voetballer. De reden dat hij op het veld stond met een flesje 0.0 had alles te maken met een slimme actie van Peer Swinkels van Bavaria. Toen hij hoorde dat Maradona in Mierlo logeerde, sprak zijn innervoice. Hij veerde gelijk op uit zijn zetel …

Warming-up

De ouderen onder ons herinneren zich vast nog wel de legendarische warming-up van Maradona. Tijdens de wedstrijd Bayern München – Napoli hield de Argentijn achteloos een balletje hoog op de klanken van Life is Life van Opus.
Die historische gebeurtenis heeft Bavaria gemixt samen met een oude commercial die de bierbrouwer eerder opnam met Marco van Basten, die toentertijd veel succes had bij AC Milan.

Bavaria 0.0

Het resultaat is een vermakelijke commercial. In de spot is te zien, dat één van ’s werelds beste voetballers ooit nog niets aan scherpte heeft ingeleverd. Met een vernietigende trap versplintert hij de flesjes alcoholvrij bier van concurrenten. Als het flesje Bavaria 0.0 wordt opgesteld, verandert de gezichtsuitdrukking van Pluisje.

Portemonnee spekken

Bavaria speelt handig in op het verblijf van Maradona in Nederland. En Maradona heeft zijn portemonnee weer even lekker kunnen spekken. De commercial is opgenomen in het Philips-stadion na de wedstrijd PSV-AZ.

Blijft de vraag of we de Argentijn nu vaker gaan zien met een flesje Bavaria 0.0. Helemaal ondenkbaar is het niet, want in de kantine van Al-Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten is de craftbeer-revolutie ver weg …