Magnetic Spaceman start met beerfunding project

23 maart 2017 om 12:15

Magnetic Spacemen komt dit weekend met een eigen biertje op de markt: Magnetic Spacebier! De band koppelt de release aan een beerfunding project. Het speciaalbier werd gebrouwen door Bernd Beersma van Brouwerij De Kleine Beer uit Lemmer.

Spacebier is een blonde rakker volgens het recept van de band. “Brouwerij de Kleine Beer
uit Lemmer brouwde een biertje voor ons met hoge gisting, een mooie volle schuimkraag en een goudgele kleur. De bitterheid van het bier wordt aangevuld door tonen van koriander, sinaasappel en citrus en bevat 6% alcohol,” aldus zanger/bassist Sam Pols.

Beerfunding

Het bier is in opdracht van de band niet voor de lol gebrouwen, maar voor hun beerfunding project. Het is de bedoeling dat de biertjes worden verkocht om zo geld in te zamelen voor de nieuwe plaat van Magnetic Spacemen. Het Spacebier is te koop bij de live shows van de band, maar ook op fles verkrijgbaar op een aantal locaties en in een aantal cafés in Nederland. Sam Pols: “Veel bands doen dit door middel van crowdfunding, maar wij wilden wat origineels en stoerders doen, vandaar dat wij hebben gekozen voor Beerfunding.”

Spacebier Tour

De band start een heuse Spacebier Tour, waarbij het bier aan de bar of bij de merchtafel van de band verkrijgbaar is. Voor iets meer dan € 2 heb je een lekker Spacebiertje te pakken. Het bier is op meerdere plaatsen in Nederland verkrijgbaar. In Zwolle kun je het bijvoorbeeld aantreffen bij Stanislaus Brewskovitch en bij Jacks Music Bar.

Dit is de Tour Agenda van Magnetic Spaceman:
24/03 Noardewyn live (Omrop Fryslân) – Leeuwarden (live radio/tv)
24/03 Neushoorn – Leeuwarden
31/03 Stanislaus Brewskovitch – Zwolle (release bier + akoestische instore
show)
01/04 Lassie Toverrock – Hurdegaryp
01/04 Cafe Rocks / Booster Festival – Enschede
06/04 Cul du Sac (013) – Tilburg – met The Glucks (BE)
07/04 De Walrus / Faktum 51 – Groningen – met Captain Casanova (DK)
08/04 Jacks Music Bar – Zwolle – met Captain Casanova (DK)
15/04 DB’s / Ruisfest #2 – Utrecht
16/04 Eipop Festival – Hoorn
06/05 Atak – Enschede