Dit kan er in je maag gebeuren als je bier niet juist inschenkt..

1 december 2017 om 08:30

Als liefhebber drink je uiteraard nogal eens een mooi gebrouwen bier. Wel zo lekker dit bier dan ook op de best mogelijke manier te schenken, of ingeschonken te krijgen. Zo niet, dan zie je hieronder wat er gebeurt als je een bier niet goed inschenkt.

Buikpijn

Max Bakker, biersommelier en ‘educator’ bij AB InBev laat in deze video van Business Insider heel duidelijk zien wat er gebeurt als een bier zo ingeschonken wordt dat het koolzuur niet vrij komt. Het koolzuur moet hoe dan ook een kant op, dus als dat bij het in schenken niet gebeurt, dan wel in je maag. Dat is dan ook precies waar dat opgeblazen of pijnlijke gevoel in de buik vandaan kan komen na het drinken van een biertje.

Zuurstof

Zorg er dus altijd voor dat een bier zo wordt in geschonken dat het koolzuur de ruimte krijgt en er zuurstof bij het bier kan komen. Zo heb je een mooie schuimlaag op je biertje staan en dat schuim zakt ook altijd weer terug naar meer bier! En o ja, juist in de schuimkraag ruik en proef je al een hele hoop ingrediënten terug. Veel schenkplezier!

Video: Youtube The Business Insider