Lowlander Beer lanceert de verfrissende Winter White IPA

29 oktober 2018 om 08:00

Met de winter voor de deur en de herfst die nu toch echt zijn intrede doet, grijpen we al snel naar donkere en verwarmende bieren als Bockbieren, Dubbels en Quadrupels. Lowlander Beer denkt daar net even anders over, en gooit het over een verfrissende boeg. Laat je verrassen door de verfrissende Winter White IPA!

De Amsterdamse brouwerij Lowlander Beer staat al vanaf het begin bekend als een bierbrouwerij die het net even anders doet. Niet alleen door de toevoeging van botanicals in hun bieren, maar ook het combineren van eten en bier en de manier van presenteren onderscheidt hen van de rest. Ook deze winter hebben zij weer een bier dat je zal verrassen. In plaats van een verwarmend, donker bier gaan zij juist voor een verfrissende White IPA.

Winter White IPA

De Winter White IPA is een India Pale Ale van 5% gebrouwen met spar en jeneverbessen. Het gelimiteerd gebrouwen bier combineert de hoppige en gebalanceerde bitterheid van een traditionele IPA met fris tarwemout wat je kent van een witbier. Tijdens het brouwen van de Winter White IPA hebben de brouwers hun grenzen weer verlegd en voor het eerst een boom gebruikt. Hiermee hebben zij het botanische brouwen opnieuw naar een volgend niveau getild.

“We besloten om tegen de stroom in te gaan en juist geen typisch donker, zwaar winterbier te brouwen maar iets lichts en verfrissends, óók voor koude winterdagen. Onze Winter White IPA is een verfrissend, doordrinkbaar winterbier zonder een compromis te sluiten op smaak. We zijn heel blij met het resultaat”, aldus oprichter en zelfbenoemd ‘Chief Botanical Officer’ Frederik Kampman  van Lowlander Beer.

Zeg het met bierWinter White IPA Lowlander

De harsachtige spar en citrustonen van de jeneverbes doen je al snel denken aan winterse wandeling en gezellige avonden waar je wel een slokje verfrissing kunt gebruiken.

Net als vorig jaar heeft ieder etiket van dit nieuwe winterbier een andere letter, naar de typische traditie van ons Lowlanders om elkaar chocoladeletters te geven in december. De brouwers dagen je uit ook eens even lekker tegen de stroom in te gaan en de initialen van je geliefden in de verfrissende Winter IPA cadeau te geven, in plaats van in chocoladeletters.

Heb jij de Lowlander Winter White IPA al geproefd? Als gediplomeerd Bierista kun je het bier hier reviewen!