Genieten op grote hoogte tijdens het Drie Daken Diner!

29 mei 2018 om 08:00

Als voorproefje op het Amsterdamse Rooftop Festival ROEF heeft de organisatie in samenwerking met Lowlander Beer en de Creative Chef de eerste editie van het Daken Diner georganiseerd. 

Amsterdamse daken

Vrijdag 8 juni wordt er op drie verschillende Amsterdamse dakterrassen smaakvol gecombineerd met de botanisch gebrouwen bieren van Lowlander Beer. Creative Chef, Jasper Udink ten Cate, laat zich inspireren door het daklandschap van het seizoen, kookt met de kruiden en specerijen uit de Lowlander bieren en creëert een bijzondere eetbeleving. Tussen de gerechten door fiets je samen met de groep naar de volgende locatie. Je kunt tijdens dit bijzon rekenen op lekker eten, heerlijke bieren en prachtige uitzichten over onze hoofdstad. Dat is toch gewoon ultiem genieten?! En dat noemen ze dan nog maar een voorproefje! 

Botanisch dineren 

Het Drie Daken Diner start op één van de hoogste daken van de stad, namelijk die van het nieuwe QO Amsterdam. Daar serveert de chef van restaurant Juniper & Kin op de 21ste verdieping een amuse met verse ingrediënten uit eigen dakkas.

Drie daken dagen

Foto’s door Niki Boomkens

Daarna vervolgt het diner zich op twee pionierende en innovatieve groene daken in Amsterdam Zuid. Welke daken dat zijn blijft nog even een verrassing.

Tijdens het Drie Daken Diner worden er dus bieren geserveerd van Lowlander Beer. Deze in Amsterdam gevestigde brouwerij, brouwt in het historische centrum met kruiden en specerijen die je niet zo snel tegenkomt. In 2015 begon Lowlander Beer met brouwen op deze bijzondere manier. Dit doen zij met botanicals, om extra smaak en karakter aan bier te geven en de horizon van bier te verbreden. Tijdens hun eerdere intieme beer & food pairing pop up diners in de Hortus Botanicus, Het Smaakmuseum en het Engelse Harvey Nichols genoten de gasten van smaakvolle, botanische gerechten; perfect gepaired met de Lowlander bieren. Het Drie Daken Diner is voor Lowlander Beer de eerste editie in een nieuwe serie van de Botanical Brew Kitchen.

Torenhoge potentie

In deze eerste editie van het Daken Diner neemt ROEF je mee naar het daklandschap boven de stad, waar echt nog een hele wereld te ontdekken is. Nu is nog slechts 2% van het Amsterdamse dakoppervlak in gebruik en maar 1% groen, terwijl dit juist veel oplossingen biedt. ROEF toont de torenhoge potentie van de stad, nét boven ons hoofd.

Het Drie Daken Diner is zoals de organisatie zegt dus een voorproefje op wat ROEF deze zomer in petto heeft. Dat is namelijk nogal wat: het Rooftop Festival, Rooftop Symposium en Rooftop Expedities op 22 en 23 juni. Tijdens het jaarlijkse Rooftop Festival ontdek je bijvoorbeeld op 20 daken de mooiste uitzichten, groene innovaties en upcoming bandjes. Ga bijvoorbeeld rolschaatsen op 85 meter hoogte, relaxen in een hottub of duik een escape room in!