Loc Brewery presenteert The Royal, bier voor Koningsdag

21 april 2017 om 14:50

Speciaal voor Koningsdag in Tilburg het Loc Brewery uit die stad een bier gebrouwen: The Royal. Het is een Dutch Pale Ale van 5%.

door Mark van Bergen

Het feestelijke bier is gebrouwen met de hopsoorten Cascade en Chinook en de moutsoorten Pale Ale, CaraMunich, CaraAmber en Tarwe. “We hebben ervoor gezorgd dat de moutbasis goed gebalanceerd is. Hierin komt de fruitigheid van de sinaasappel goed naar boven”, aldus brouwer Roy Maas.

Sinaasappels

Voor de bijzondere smaak en kleur en voor de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander zijn 50 sinaasappels toegevoegd. “Toen we bekend maakten dat we dit bier gingen brouwen was de vraag meteen overweldigend. Daarom hebben we meteen besloten nog meer hectoliters te gaan brouwen”, aldus Roy.

Introductie bij TDrinks

Vandaag, 21 april 2017 werd de eerste fles The Royal ontkurkt bij bierspeciaalzaak TDrinks, waar de route van het koningshuis op 27 april voorbijkomt. Het bier is gebrouwen in een gelimiteerde oplage. Het is bij diverse slijterijen in Tilburg beschikbaar in flessen van 50cl en op Koningsdag in diverse horecazaken te proeven op tap.