Maallust Landloper het lekkerste bockbier van Nederland

20 oktober 2018 om 15:08

We hebben een winnaar!!! De Landloper van Brouwerij Maallust is verkozen tot het lekkerste bockbier van Nederland. In de categorie ‘zware bokken’ ging het goud naar Bronckhorster Brewing Company voor de Brok in de Keel.

De winnaars van 2018

De winnaars in de categorie ‘standaard’ tot 7%:
1. Maallust – Landloper
2. Texels – Bock
3. Oedipus Brewing – Madeleine
4. BE+ER – Eigenzinnige Herfstbock
5. Stanislaus Brewskovitch – Bockie Wonderland
6. Brouwerij Dampegheest – Oickenbock

De winnaars in de categorie ‘zwaar’ vanaf 7%:
1. Bronckhorster Brewing Company – Brok in de Keel
2. Brielsch Brouwers Gilde – De Gecroonde Bock
3. SNAB – IJsbock
4. Burg Bier – Burg Winterbok
5. Crooked Spider – Vienna Doppelbock
6. Two Chefs Brewing – Billy Biscuit

Het beste en het lekkerste

Er zijn talloze competities waarin de beste bieren worden bekroond. In ons land zijn er twee toonaangevende competities op het gebied van bockbier: Het Beste Bockbier en Het Lekkerste Bockbier.Het Beste Bockbier van Nederland wordt georganiseerd door bierkeurmeester Derek Walsh. De uitslag van deze competitie wordt volgende week bekend gemaakt bij vandeStreek bier in Utrecht.

De Lekkerste

Vandaag – zaterdag 20 oktober – is het Lekkerste Bockbier van Nederland gekozen. In totaal 145 bierliefhebbers schoven aan om de 80(!!) bockbieren te proeven. Aan het einde van de middag werden de winnaars bekend gemaakt. Onder de winnaars bekenden uit eerdere edities, zoals Bronckhorster Brewing Company en Texels. Ook veel nieuwe namen op de lijst met winnaars zoals het Brielsch Brouwers Gilde en Crooked Spider. Feest is het helemaal voor Stanislaus Brewskovitch. Behalve de prijs voor zijn Bockie Wonderland opende de brouwerij deze week een brewpub in een kerk in Enschede.

Op de foto staat een dolblije Steve Gammage van Bronckhorster Brewing Company die de 1ste prijs bij de zware bokken in ontvangst heeft genomen uit handen van Hans Glandorf.