Brouwerij Lindemans introduceert GingerGueuze in Tokyo

31 oktober 2017 om 13:00

Brouwerij Lindemans brouwt lambiekbieren sinds 1822. De brouwerij uit Vlezenbeek doet de dingen al die tijd al net even anders dan anderen en de GingerGueuze is daar een mooi voorbeeld van! Afgelopen maand introduceerde de brouwerij deze derde ‘Botanical Lambic’ in Tokyo.

Door Frouke van Loo

Nieuwe serie bieren

Na het succes van de fruitige lambiekbieren, faro en geuzes heeft Lindemans in 2015 een compleet nieuwe bierstijl gelanceerd: ‘Botanical Lambics’. Deze reeks oude geuzes hebben een allemaal hun eigen twist van verse kruiden, de botanicals.

Eerdere edities in deze lijn zijn de SpontanBasil en BlossomGueuze. Beide bieren werden zeer enthousiast ontvangen. Voor de brouwerij betekende dat op zoek gaan naar meer en dat bracht hen bij de nieuwste toevoeging aan de Botanical Lambics: de GingerGueuze.

GingerGueuze

Als basis van de GingerGueuze is de Cuvée René lambiek verrijkt met galanga, een frisse Thaise gember. De volheid van de deze nieuwe één- tot driejarige lambiek Gueuze en de frisheid van deze Thaise gember combineren mooi met elkaar in dit bier. Gember is een zeer krachtig kruid, je kunt je dus vast wel voorstellen dat het een hele uitdaging was de balans perfect te krijgen.De diepgoude kleur houdt het bier over aan de nodige hergisting op fles.

Brouwerij Lindemans werkt uitsluitend met verse kruiden in deze bieren en omdat deze gember een seizoensgebonden product is wordt er pas weer opnieuw gebrouwen wanneer de galanga gember weer in grote hoeveelheden beschikbaar is.

Tokyo

Vanuit Azië blijft vraag naar bier maar groeien en dat zette Lindemans aan het denken. De Aziatische keuken heeft de wereld allang veroverd en dus duurde het niet lang voordat de brouwers aan de slag gingen een bier te brouwen dat bij deze wereldse cultuur aansluit. Het was voor Lindemans een heel grote uitdaging om een bier te brouwen dat perfect aansluit bij de Aziatische smaakvoorkeuren, maar het is gelukt! De lancering van de GingerGueuze in Tokyo bekijk je hier onder.

Heb jij de GingerGueuze al geproefd? Geef je mening hier!

Video via Lindemans Brewery