Liefmans Kriek-Brut hoef je nu niet meer te delen

15 april 2015 om 11:56

Liefmans Kriek-Brut, voorheen bekend als Cuvée-brut, is nu verkrijgbaar in een 33 cl formaat, waardoor je van dit kriekbier kunt genieten zonder te hoeven delen. Het oude 37,5 cl formaat komt hiermee te verdwijnen.

Liefmans Kriek-Brut is een blend van basisbier en krieken- (kersen)bier. De diepe bruinrode kleur en verfijnde schuimkraag, met toetsen van hout en amandel, geeft het bier een elegante en stijlvolle uitstraling. Liefmans Kriek-Brut was voorheen bekend als Cuvée-brut. Met de naamsverandering weten ook ‘niet-bierkenners’ nu dat het om een kriekbier gaat.

bierista-liefmans-kriek-brut-fles-glas-2Craft blends
Kriek-Brut is een van de twee ‘craft blends’ van Liefmans; bieren die worden gemaakt volgens de rijke traditie van de Belgische biercultuur. Liefmans Goudenband is de tweede ‘craft blend’. Dit bier kenmerkt zich door een donkerder uiterlijk en een lichtzure smaak met elementen van hout en noten. Ook Liefmans Goudenband wordt omgezet naar een 33 cl fles.

Brouwerij Liefmans
Brouwerij Liefmans behoort tot één van de cult brouwerijen in het Belgische bierlandschap, de geschiedenis ervan gaat terug tot 1679. De brouwerij is gelegen aan de oever van de Schelde in Oudenaarde (België). Liefmans Fruitesse on the rocks is het bekendste brouwsel, maar ook Liefmans Kriek-Brut, Liefmans Goudenband en Liefmans Oud Bruin behoren tot het assortiment. Hun typische, unieke smaak verkrijgen ze door de gemengde gisting in open gistkuipen, door de extra lange lagering (opslag tot maximum drie jaar in gekoelde tanks), door het gebruik van echte Belgische krieken (kersen) en het meesterlijk vermengen van jong met oud bier. Deze techniek wordt ook gebruikt bij Champagnes.

Liefmans Fruitesse

bierista-liefmans-fruitesse-rocksVeruit het bekendste bier van brouwerij Liefmans is Liefmans Fruitesse on the rocks. Het friszoete fruitbier geserveerd op ijs, is een ongelooflijk nationaal én internationaal succes en in Nederland verkrijgbaar bij vrijwel alle supermarkten. Doordat deze blend zo’n anderhalf jaar lang de tijd krijgt om te rijpen, komt zijn zoetzure smaak helemaal tot zijn recht.

Over Duvel Moortgat
Duvel Moortgat, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1871, is een familiale bierbrouwerij die bekend staat om haar authentieke speciaalbieren en premium merken. De missie van Duvel Moortgat is om kwalitatief hoogstaande speciaalbieren op de markt te brengen in alle werelddelen en hierbij een leidende positie te bekleden in het speciaalbieren segment. Dit doet Duvel Moortgat natuurlijk met Duvel, maar ook met Liefmans, La Chouffe, Vedett, Bel Pils, De Koninck, Maredsous, Bernard, Boulevard Brewery Co. en Ommegang Co.. Duvel Moortgat heeft negen brouwerijen, meer dan duizend man personeel en vijf verkoopkantoren buiten België; in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en China. Voor meer informatie: www.duvelmoortgat.be.