Leven in de Brouwerij bij Burg Bieren, Oersoep en Maallust

20 maart 2017 om 17:20

Kasper van Kooten en Patrick Stoof van het televisieprogramma Leven in de Brouwerij leggen vanavond aan in Ermelo, Nijmegen en Veenhuizen. De nieuwsgierige bierliefhebbers kijken hun ogen uit als ze terechtkomen in een winkel waar meer dan 2000 verschillende bieren worden verkocht.

Burg Bieren

In Ermelo staat een winkel met het grootste bieraanbod van Nederland. Jan van Wilgenburg en dochter Tineke hebben inmiddels zo’n 2100 verschillende bieren in het schap staan. Bierliefhebbers uit heel Nederland en daarbuiten weten de weg naar het Veluwse dorp feilloos te vinden.

Oersoep

In de voormalige Honig soepfabriek in Nijmegen worden al geruime tijd prachtige bieren gebrouwen met een experimenteel karakter. Kick van Hout en Sander Kobes van Brouwerij Oersoep vertellen Kasper en Patrick meer over hun idealen.

Maallust

In Veenhuizen staat Maallust. Daar laten beide heren zich graag rondleiden en ze zijn behoorlijk onder de indruk van de brouwinstallatie, die volgens de brouwer bekend staat als de Rolls Royce onder de installaties.

Reden genoeg om maandag 20 maart weer af te stemmen op NPO 2 voor een nieuwe aflevering van Leven in de Brouwerij.