Lekkerste bockbier van Nederland

20 oktober 2013 om 15:27

RHA – Bronckhorster IJsselbock van Brouwerij Rodenburg uit Rha is verkozen tot het lekkerste bockbier van Nederland. Een zichtbare ontroerde brouwmeester, Steve Gammage, nam de bescheiden zaterdagmiddag in Brouwerij ’t IJ in Amsterdam in ontvangst.

De prestigieuze verkiezing ‘Het Lekkerste Bockbier van Nederland’ werd dit jaar voor de dertiende maal gehouden. Tientallen brouwerijen uit heel Nederland deden mee aan de wedstrijd, waaronder de grote brouwerijen als Amstel, Grolsch en Hertog Jan. Er werd blind geproefd door 144 consumenten. De juryleden wisten dus niet welk bier ze proefden.

Uitslag

In de klasse Standaard Bokbieren won de Bronckhorster IJsselbock voor La Trappe van De Koningshoeve, de Bokkige Bock van de Gulzige Gans, Amstel Bock, Texels Bock en Burg Bock. In de categorie Zware Bockbieren won Emelisse Imperial Bock voor de Bronckhorster Dubbelbock van Brouwerij Rodenburg. Derde werd de Gouverneur Dubbelbock van Lindeboom, vierde Zeeburg Dubbelbock, vijfde Johannieter van Jopen en zesde de IJsbock van SNAB.

Consument

Steve Gammage, brouwmeester van Brouwerij Rodenburg, was overdonderd door de uitverkiezing. “Het is prachtig als je wint. Vaak worden je bieren beoordeeld door een vakjury. De laatste jaren vielen we tijdens dit soort verkiezingen als regelmatig in de prijzen. Dit gaat om de stem van de consument. Als de consumenten, je klanten dus feitelijk, zeggen dat jij het lekkerste bockbier van Nederland maakt, ja dan doet dat echt wel wat met je.”

Heel de Nederlandse bierwereld had zich zaterdagmiddag verzameld in brouwerij ’t IJ in Amsterdam. Deze verkiezing geldt als de belangrijkste bockbiercontest van ons land. De verwachtingen waren hooggespannen, want de winnaar kan een behoorlijke extra vraag verwachten naar zijn winnende bier.

Bekijk hier het nieuwsitem van Omroep Gelderland: