Welke Bock is dit jaar de lekkerste van Nederland?

13 oktober 2018 om 08:00

We mogen komende dagen dan nog even genieten van wat warmere temperaturen, ondertussen staat het bockbierseizoen toch echt voor de deur! En dat betekent dus ook dat het lekkerste Bockbier van Nederland weer wordt gekozen! 

Achttiende editie

Sinds 2001 wordt door het Biergilde de Dubbele Arend van de Bonte Koe uit Purmerend en Biergenootschap GGA van het Arendsnest in Amsterdam, de jaarlijkse zoektocht naar het Lekkerste Bockbier van Nederland georganiseerd. 120 bierproevers komen dan bij elkaar en proeven (blind) verschillende Bockbieren. Het is dit jaar de achttiende keer dat deze verkiezing plaatsvindt.

Zaterdag 20 oktober is het zover, en dit jaar bij Brouwerij Maximus in De Meern. Men proeft dan ‘standaard’ Bockbieren tot 7% alcohol en zware Bockbieren van 7% en meer. Na een aantal proefrondes worden 6 lichte en 6 zware Bockbieren doorgestuurd naar de grote finale. Dan worden deze bieren nogmaals geproefd door de jury en gaan de strijd direct met elkaar aan. Aanvang van de verkiezing is 11.00 uur en de finale begint rond 16.00 uur, met direct daarna de bekendmaking van de Lekkerste Bocken!

Welke Bock is de lekkerste?

Vorig jaar ging de titel ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de lichte klasse naar de Eigenzinnige Herfstbok van brouwerij BE+ER. In de zware klasse werd de titel toebedeeld aan de Johannieter van Jopen Bier. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd welke bieren deze titel in 2018 mogen overnemen!

Voor meer informatie ga je naar de website!

[Beeld via lekkerstebockbier.nl]