Lange aanloop Nationale Bokbierdag in Zutphen

2 oktober 2013 om 14:47

bierista-nieuws-nationale-bokbierdag-zutphen-bezoekers

ZUTPHEN – De zeventiende editie van de Nationale Bokbierdag op zondag 13 oktober in de Zutphense binnenstad kent dit jaar een lange aanloop.

Op maandag 7 oktober wordt in de Stadsbrouwerij het eerste vat bokbier aangeslagen. Op dinsdagavond start een ‘Veurpreuverij’. “Met deze actie proberen we de stemming er alvast een beetje in te krijgen”, zegt organisator Arie Fluit, eigenaar van grand café Pierrot. “Op dinsdag kunnen mensen een gratis bokbiertje afhalen bij café De Deur, op woensdag bij Camelot, op donderdag bij Pierrot en op vrijdag bij De Spaan. Bij ieder biertje krijg je een stempel en de volle stempelkaart kun je tijdens de Bokbierdag inleveren voor weer een gratis bokbiertje.”

Mensen die aan het eind van de week nog geen volle stempelkaart hebben, kunnen op zaterdag alsnog bij de vier deelnemende cafés terecht. Ook op zaterdag zijn er activiteiten in het kader van de Bokbierdag. Zo zijn er dweilorkesten. Fluit:”De Bokbierdag is natuurlijk een groot evenement, maar duurt relatief kort – een middag. Door de dagen ervoor alvast activiteiten op te zetten, willen we wat meer reuring creëren. Zo komen we alvast in de stemming.”

Dé dag blijft natuurlijk de zondag. Een van de hoogtepunten is de nostalgische optocht door de binnenstad van Zutphen. Aan de zeventiende editie doen bijna honderd aanspanningen mee. De officiële opening van de Bokbierdag is om 13.30 uur. De tapkranen zijn dan al een half uur open. In totaal doen er negentien horeca-zaken mee aan de Bokbierdag, die wordt opgeluisterd met meerdere optredens. In 2012 kwamen er ruim honderdduizend bezoekers op af.

Bekijk hier een korte sfeerimpressie van vorig jaar:

bron: www.destentor.nl