Lagunitas TapKabinet opent eind dit jaar in Amsterdam

6 december 2018 om 08:00

Nog heel even geduld en dan gaan de deuren van het Lagunitas TapKabinet in de Amsterdamse Pijp open. Dit wordt misschien wel dé nieuwe huiskamer van bierminnend Nederland. Het TapKabinet heeft als doel namelijk het samenbrengen van Amsterdammers en Amerikaanse bieren.

Naast bijzondere tapbieren en spannende speciaalbieren op fles kun je bij het nieuwe Lagunitas TapKabinet ook terecht voor lunch en diner. De menukaart wordt een vernieuwende mix tussen klassieke Amerikaanse en Nederlandse stijlen. Uiteraard ontbreken de limited editions van het Amerikaanse biermerk Lagunitas niet op de kaart. Het TapKabinet is de eerste horecazaak van Lagunitas buiten Amerika en richt zich volledig op de bewoners van Amsterdam.

Bierrevolutie

De van oorsprong Californische brouwerij Lagunitas was een van de voorlopers in de Amerikaanse bierrevolutie. Aan horecaondernemers Reinout Ezinga en Sikko de Jong de eer om met dit biermerk een unieke tapkamer in Nederland te lanceren. “Wij staan bekend om onze voorliefde voor speciaalbieren en gaan een bijzondere samenwerking aan”, vertelt Reinout Ezinga.

“In Amerika heeft Lagunitas al meerdere eigen taprooms. Wij krijgen de unieke kans om in Nederland de eerste taproom te openen buiten Amerika met een prachtige reeks vernieuwende en bijzondere bieren die in Nederland alleen bij ons verkrijgbaar zijn.” De ondernemers hebben veel ervaring met buurtgerichte horeca. De link met Lagunitas was hierdoor snel gemaakt aangezien dit biermerk zich ook focust op de lokale gemeenschap. “Bij TapKabinet gaat dit tot uiting komen door meerdere evenementen per week gericht op mensen uit de buurt. Denk aan akoestische live muziek, goede doelen- en spelletjesavonden.”

Smaakvol, kleurrijk en retro

De menukaart van het TapKabinet staat vol smaakvolle lunchgerechten met ingrediënten van de Hollandse markt. Denk aan huisgemaakte kibbeling, nacho’s, dirty fries food en brood, worst en kaas gemaakt met Lagunitas bier. Ook komen er diverse milkshakes op het menu. Een bijzonder breed assortiment met heel veel mogelijkheden in smaakvol combineren.

Het nieuwe Lagunitas TapKabinet komt in de voormalig Chocolate Bar, om de hoek van de Albert Cuypmarkt. Ezinga woonde vroeger om de hoek van deze vervlogen hotspot en droomde altijd van een dergelijke locatie. Begin december 2018 maakt hij samen met zijn compagnon deze droom waar en creëren zij een plek waar Amsterdammers samenkomen en buurtbewoners hun tweede huiskamer vinden. 

Voor het interieurontwerp werken de ondernemers samen met Paper Island. “Er is bewust gekozen voor een sfeerbouwer in plaats van een interieurbouwer”, aldus Ezinga. “Het wordt een uitnodigende zaak met veel kleur, retro, freaky elementen en een fijn terras. Een onderscheidend café-restaurant in De Pijp en absoluut niet stereotype ‘Amsterdams hip’ of toeristen hang-out.”

Huiskamergevoel

Lagunitas TapKabinet creëert een huiskamergevoel waar gasten spelletjes kunnen doen; een echte speeltuin voor volwassenen. Denk aan ouderwetse bordspellen maar ook een Arcade spelkast. Tevens bieden ze een podium aan akoestische muzikanten en besteden ze aandacht aan goede doelen met maandelijkse events. Ezinga: “Lagunitas is een merk voor vrije geesten en daar sluiten we ons volledig bij aan. Ook delen we de boodschap dat we graag iets terug doen voor de maatschappij. We zijn nog op zoek naar personeel dat zich hierin kan vinden. Mensen die zichzelf niet al te serieus nemen maar wel met een passie voor craft beer!”