‘Kracht in de nacht’, een Grutte Pier bier met een verhaal

30 maart 2016 om 03:15

De kracht van de Friese held Grutte Pier was onmetelijk. Iedere tegenstander verloor zijn hoofd nog voor het inademen van de schrik. De strijd van de Friese volksheld vond plaats in de nacht. De kracht in die nachten is de inspiratie voor het bier “Kracht in de Nacht”. Dit bier van de Grutte Pier Brouwerij is een kracht in de nacht voor allen die hem gaan drinken. Een donker bier met smaken van geroosterde mouten, drop, vijgen en rozijnen.

Bij het openen van de fles ziet het bier voor het eerst het licht. De fles is lichtdicht door een matte laag en heeft twaalf maanden in de donkere cellen van de Blokhuispoort liggen rijpen. In deze periode van bezinning in de oude gevangenis ondergaat het bier een smaakevolutie en ontwikkelt het zijn kracht.

Gelimiteerde oplage

De Kracht in de Nacht zal tot januari 2017 rijpen in de Blokhuispoort in Leeuwarden (bekijk de video) en zal pas dan worden verkocht. En dan nog in een gelimiteerde oplage ook! Je kunt nu al wel een fles reserveren door een bon van vijf euro te kopen. Reserveren kan bij de volgende adressen:

Speciaalbiercafé De Markies in Leeuwarden
Mitra Spijkstra Leeuwarden
Bierwinkel Sint Nicolaasga
Café de Bak Blokhuispoort
Bier-winkel.com

Grutte Pier

Grutte Pier

Brouwer aan het woord

Brouwer Frans Filius: “Wij vinden als brouwerij dat er in Friesland maar ook zeker in de rest van Nederland meer bekendheid moet komen over de verschillende bierstijlen. Speciaalbierliefhebbers kennen vaak de stijlen, wel maar het gaat ons ook om de “nieuwe drinkers”. Daarom willen wij ook een educatieve functie hebben. Eerst met onze Tripel om mensen van een pils naar het speciaalbier te laten gaan en nu heel gewaagd met een zware stout, een Russian Imperial Stout. Juist om mensen het alleruiterste te laten ervaren en om ze meer te leren over het bewaren van bieren. Hierover willen we graag met mensen in gesprek. De gecoate laag, glow in the dark-inkt en het bewaren op een bijzondere plek zorgen ervoor dat de interesse er komt zodat mensen er meer over willen weten.”