Nieuwe Kornuit kratten zijn gemaakt van jouw plastic!

27 maart 2018 om 08:00

Bierbrouwerij Grolsch introduceert een nieuw krat voor haar pilsmerk Kornuit. Het krat lijkt op het eerste oog niet bijzonder vernieuwend, maar het tegendeel is waar. De nieuwe kratten zijn namelijk volledig gemaakt van plastic consumentenafval. Grolsch brengt hiermee als eerste ter wereld een bierkrat vervaardigd van 100% gerecycled consumentenplastic op de markt.

Van afval tot bierkrat

Iedere dag gooien we allemaal heel wat plastic afval weg. Dit plastic afval wordt ingezameld, gesorteerd, gescheiden en vermalen. De lichte kunststoffen zoals polypropeen en polyetheen worden gedroogd, verzameld en opnieuw verwerkt tot kunststof. Het kunststof dat hieruit ontstaat, is ongekend sterk. Dit kunststof is gebruikt voor de nieuwe Kornuit kratten!

Het krat voldoet aan alle benodigde specificaties en is door Grolsch gerealiseerd in samenwerking met DS Smith Plastics, de leverancier van de nieuwe kratten. Jaap Sühre, Marketing Manager Kornuit: “Op het gebied van duurzaamheid nemen we onze verantwoordelijkheid. We dagen onszelf daarbij uit en durven te experimenteren. Samen met onze partner hebben we gekeken hoe we dit krat zo duurzaam mogelijk konden produceren. En het resultaat mag er zijn! Het Kornuit krat is genomineerd voor de Plastics Recycling Awards Europe 2018, in de categorie ‘Best Recycled Plastic Packaging Product’. Daar zijn we enorm trots op. Op 25 april worden de winnaars van deze awards bekendgemaakt. We zijn dus erg benieuwd!”

kornuit plastic nieuwVolledig nieuw design

Deze nieuwe kratten maken – samen met de nieuwe Kornuit fles – onderdeel uit van een volledig nieuw design voor Kornuit. Het pilsmerk was tot nu toe sterk gelinkt aan Grolsch, maar kan inmiddels prima op eigen benen staan. Daarom gaan zij verder onder een nieuw logo, waarbij vooral ook de hopbel in het logo een belangrijke rol gaat spelen. Dit hop icoon geeft op verpakkingen een doorkijk in de wereld van Kornuit. Zo zie je in het hop icoon onder meer mooie Kornuit festivalmomenten van het afgelopen jaar terug. Er komen vijf uitvoeringen van het hop icoon en daarmee ook vijf verschillende edities van de verpakkingen op de markt. Het geheel zorgt voor veel kleur en een nieuw, fris design.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe Kornuit kratten zijn vanaf vandaag deze week verkrijgbaar. Vanaf de eerste week van april worden ook de nieuwe blikken Kornuit gefaseerd uitgeleverd. De 6-packs met nieuwe flessen volgen eind april. Kornuit vind je in de schappen bij verschillende supermarkten en slijterijen door het hele land en is ook verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden. Vanaf begin mei start de nieuwe Kornuit campagne. Hieronder wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht!