Komt die ‘Funky’ geur binnenkort echt van wiet?

1 november 2017 om 09:00

De brouwers van het welbekende Corona bier, Constellation Brands, heeft een samenwerking met ’s werelds grootste, op de beurs verhandelde producent van cannabisplanten aangekondigd. Makkelijk gezegd koopt de bierbrouwer hiermee een aandeel in de grootste wietteler van de wereld.

Legale cannabis

Het kost de Constellation Brands ongeveer 191 miljoen dollar, dat is omgerekend ongeveer 164,4 miljoen euro. Voor dit bedrag kopen zij ongeveer tien procent van de aandelen in Canopy Growth Corporation. Constellation Brands wordt hiermee de eerste producent van bier, wijn en andere sterke dranken die investeert in legale cannabis. Naar verwachting zullen de twee bedrijven drankjes, waar cannabis in verwerkt is, ontwikkelen en verkopen. Het concern gaf wel meteen aan dat hiermee in de Verenigde Staten wordt gewacht tot de verkoop van cannabisproducten volledig gelegaliseerd is. In Canada bijvoorbeeld, zouden de twee bedrijven wel meteen aan de slag kunnen.

Consumententrends herkennen

Rob Sands topman van Constellation anticipeert met de investering op een grotere markt in de VS voor legale wietteelt en -verkoop. Momenteel mogen patiënten in dertig staten de plant medicinaal gebruiken. In acht hervan, waaronder Californië en Nevada, mag cannabis recreatief gebruikt worden. ,,Het succes van ons bedrijf is het resultaat van het in een vroeg stadium herkennen van consumententrends. Dit is daarin de volgende stap”, aldus Sands.

Canopy krijgt er naar eigen zeggen een strategische partner bij voor de  wereldwijde uitbreiding. ,,We hebben ambitieuze plannen voor 2018, een jaar waarin we ongekende groei in medicinaal en recreatief gebruik zullen zien”, stelde het bedrijf. Financieel analyst Daniel Pearlstein noemde de nieuw ontstane werkrelatie een ware doorbraak voor de cannabisindustrie. Het aandeel Constellation steeg na de bekendmaking met 1 procent.

Via Algemeen Dagblad.