Kompaan Badgast wint zilver tijdens de Barcelona Beer Challenge!

19 maart 2018 om 08:15

Afgelopen weekend mocht Kompaan uit Den Haag in Barcelona een zilveren plak komen ophalen. Tijdens de Barcelona Beer Challenge werd hun Badgast tweede in de categorie ‘American Wheat Beer’. 

Barcelona Beer Challenge

Nadat de Haagse brouwerij Kompaan vorig jaar goud binnensleepte met Bloedbroeder in de categorie Imperial was het dit jaar weer prijs. Hun crispy en moderne Weizen Badgast wordt onderscheiden met een zilveren plak. De eerste prijs ging naar Sierra Blanca van de Spaanse brouwerij La Catarina in Marbella. Tijdens de Barcelona Beer Challenge worden jaarlijks bieren onderscheiden in categorieën zoals beste alternatieve graanbier, beste Amerikaanse Amber, beste Belgische Blond, Double IPA en ga zo maar door. Zilver was voor Badgast in de categorie Amerikaans Tarwebier, een mooie categorie om als Nederlandse brouwerij in te winnen. De brouwers zijn dan ook apetrots op het resultaat.

Kompaan Bier

Brouwerij Kompaan is in 2012 opgericht en ondertussen gevestigd in de Binckhorst in Den Haag. De bieren van Kompaan worden gebrouwen uit zuiver water en een scherpe selectie van zon- en regenovergoten hoppen, gerst en tarwe van het veld.

Het begon allemaal als bier dat werd gebrouwen door twee vrienden die hun passie voor bier met Nederland wilden delen. Ondertussen is Kompaan befaamd om haar eigenzinnige bieren en zijn zij dan ook al tal van keren onderscheiden. Memorabel hoogtepuntje was de verkiezing van het Beste Bier van Nederland tijdens de Dutch Beer Challenge in 2017. Daar werd de Kompaan No. 39 Bloedbroeder als grote winnaar uitgeroepen.

Badgast

Badgast van Kompaan is een Weizen, maar natuurlijk wel met een Kompaan-twist. Deze moderne variant van de klassieke Weizen is gebrouwen met Amerikaanse gist en Duitse hopsoorten. Het bier met 5,7% alcohol is lekker fris, goed doordrinkbaar met een lichte bitterheid zoals je dat kent van Lagers. Daarnaast ontdek je aroma’s van mandarijn en citrusfruit. Een heerlijke moutige smaak die het afmaakt door de flinke bak tarwe die in dit bier is gebruikt. Zoals het etiket en de naam al zegt; heerlijk voor aan zee of aan het zwembad. Badgast verfrist dus zonder twijfel!