Koken met bier verovert de Nederlandse keukens

26 november 2018 om 08:00

In samenwerking met tv-kok Hugo Kennis en biersommelier Fiona de Lange presenteert Leffe het Leffe Kookboek. Het tegenwoordig alom geliefde koken met bier krijgt in het Leffe kookboek een praktische onderbouwing en biedt de lezer inspiratie voor de komende wintermaanden. 

Koken met bier

24Kitchen-chefkok Hugo Kennis speelt in op de alsmaar groeiende trend van koken met bier en zocht voor bieradvies hulp bij internationaal biersommelier Fiona de Lange. Hugo, bekend van onder andere het tv-programma Worsten van Babel verzamelde de beste bier- en food recepten in het nieuwe Leffe Kookboek. Fiona gaf daarbij passend bieradvies en tips bij het combineren van bier en eten.

“De combinatie van bier in of samen met bepaalde vlees of vegetarische gerechten zorgt ervoor dat smaken elkaar versterken. De ene biersoort smaakt bij de borrelhap net beter dan de andere en in het kookboek zie je welk soort bier het beste waarbij past. Bij stoofgerechten voegt bier al tijdens de bereiding bij aan een echte smaakexplosie”, aldus Hugo en Fiona.

Het Leffe kookboek is sinds vorige week gratis te krijgen bij een sixpack Leffe via Hopt.nl en een geselecteerd aantal winkels.

Van stoofpot tot bitterbal

Bier is niet alleen een perfecte begeleider naast het eten, maar óók een smakelijk ingrediënt in het eten. In het Leffe kookboek laat Hugo zien hoe veelzijdig bier/food combinaties kunnen zijn. Van visstoof tot bitterbal. Bij een juiste bier- & foodcombinatie smaakt het bier goed en is het niet overheersend ten opzichte van het gerecht. Ook blijft de smaak van het gerecht goed overeind. In het boek deelt Hugo ook het stoofvlees familierecept van zijn opa die in het oorspronkelijke recept al met Leffe Bruin kookte.

Bierista Speedcoursekoken leffe speedcourse

Bij Bierista ben je aan het juiste adres als het gaat om bierkennis en bierfun! Daarom bieden wij gratis speedcourses aan om jouw bierkennis up-to-date te houden. Natuurlijk is ook bier en food daar een belangrijk onderdeel van. Daarom kun je vanaf nu de Bierista Speedcourse Leffe Bier & Food volgen! 

Een korte, leuke cursus met allerhande weetjes en tips over het koken met bier. Of natuurlijk welke bieren je het beste bij jouw favoriete gerechten kunt combineren. De cursus is geheel gratis en via jouw Bierista account op te starten. Dus waar wacht je nog op, ga aan de slag en haal dat Leffe certificaat!

Klik hier voor meer informatie!