Welk bier heeft het Knapste Etiket van 2018?

17 september 2018 om 08:00

De Gouden Fles voor het Knapste Etiket van de Lage Landen ging vorig jaar nog naar de I.P.A. van Lowlander Beer. Maar ook dit jaar gaat Schuim magazine weer op zoek naar een pareltje van een bieretiket!

Bomvol bierschap

Wie voor het bierschap staat, kan nog wel eens met de handen in het haar belanden. Althans, als hij of zij nog geen Bierista is natuurlijk! Bieren in alle soorten en maten vechten in het bomvolle bierschap om je aandacht. De gekste namen, felste kleuren en mooiste slogans vliegen om je oren. Maar welk etiket grijpt je nu echt in dat bomvolle bierschap?

Daar gaat Schuim magazine achteraan! Want welke brouwerij slaagt hier nu het beste in en krijgt dit jaar De Gouden Fles uitgereikt? De brouwer met het Knapste Etiket van de Lage Landen 2018 maakt kans op een jaarabonnement op Schuim, een uitgebreid interview in het eerste nummer van 2019 en… een cheque t.w.v. € 500,-, te besteden bij de sponsor van de verkiezing, unieketiket.nl.

Met deze wedstrijd wil Schuim magazine de brouwer met het beste bieretiket een podium bieden. Zij doen dat dit jaar voor de tweede keer en hebben na het succes van de eerste editie ook zeker de ambitie dit te blijven doen!

Meedoen?

Alle verpakkingen zijn welkom, of dit nu flessen of blikken zijn. Zolang het maar om het artwork van het etiket van een bier gaat. Verder zijn de volgende voorwaarden gesteld:

  • – Het etiket/artwork is in 2018 op de markt verschenen
  • – Maximaal 1 inzending per brouwerij

De jury bestaat dit jaar uit een mix van grafisch vormgevers, bierprofessionals en retailers. Zij beoordelen de inzendingen op originaliteit, herkenbaarheid, functionaliteit en leesbaarheid.

Brouwers kunnen hun etiket/artwork vóór 31 december 2018 opsturen naar etiket@schuimmagazine.nl. Zorg dat alle informatie goed zichtbaar is en vermeld wie de vormgever is.

Nooit meer in twijfel aan de bar of voor het bierschap? Volg onze online cursus tot Bierista! Check alle info over de Bierista Bieropleiding via deze pagina!