Het kleinste bierwinkeltje van Nederland opent in Amersfoort

12 september 2017 om 08:30

Verstopt onder de trap van storystore BLUR aan de Mooierstraat in Amersfoort opende afgelopen weekend Driemeterbier, het kleinste bierwinkeltje van Nederland. Of misschien wel van de wereld! Wie het winkeltje binnenstapt en op het podium gaat staan, staat midden tussen de speciaalbieren.

Van Utrecht door naar Amersfoort

Eigenaar van Driemeterbier is Fred Buddingh’. Bijna één jaar geleden opende hij al een heel klein bierwinkeltje in Utrecht: Drie Meter Bier aan de Amsterdamsestraatweg achter in de eetwinkel Familie van Rijk. De winkel is ontstaan vanuit een droom en een passie voor speciaalbier die Fred graag aan iedereen wil overbrengen. En nu dus ook aan de inwoners van Amersfoort en omstreken!

Wekelijks nieuwe bieren

Kleinste winkeltje Amersfoort foto van Jasper Borgdorff.Het assortiment bestaat uit zorgvuldig geselecteerde Nederlandse speciaalbieren. Eigenaar Fred Buddingh selecteert wekelijks de lekkerste en nieuwste bieren zodat het assortiment constant wisselt. Van klassieke blondbieren en tripels tot fruitige IPA’s en van fris witbier tot zware romige stouts gelagerd op oude whiskyvaten. Allemaal bieren van kleine (ambachtelijke) craft brouwers die pure ingrediënten van hoge kwaliteit gebruiken en altijd op zoek zijn naar nieuwe smaaksensaties. In het schap staan bieren uit alle uithoeken van ons land. De bieren staan op smaak zodat het voor iedereen makkelijk is om zijn/haar favoriete bier te vinden of zo allerlei nieuwe smaken kan ontdekken. In de winkel kun je ook zelf een speciaalbier pakket samenstellen of kiezen voor een thuisproeverijpakket waarmee je thuis je eigen proeverij kan geven. Ook leuk om cadeau te geven!

Raak je toch nog de weg kwijt tussen al die kleurige etiketten? Bij ieder bier hangt een kaartje met smaakinformatie! Voor vragen over bier en spijscombinaties is eigenaar Fred via Facebook altijd te bereiken.

Bier bij de buren

Bij Driemeterbier kan je niet alleen bier kopen. In het horecagedeelte van Blur kan je nu ook een speciaalbier drinken. Er is een maandelijks wisselende bierkaart en regelmatig worden er proeverijen en speciaalbierborrels georganiseerd. Tijdens deze borrels kun je kiezen uit wel 30 soorten speciaalbier, maar let op: van ieder bier staat er slechts ééntje koud! Op is dus ook echt op. Wees dus sociaal en deel met je vrienden.

Eigenaar van Drie meter bier is Fred Buddingh’. Bijna één jaar geleden opende hij al een heel klein bierwinkeltje in Utrecht: Drie Meter Bier aan de Amsterdamsestraatweg 379 achter in de eetwinkel Familie van Rijk. De winkel is ontstaan vanuit een droom en een passie voor speciaalbier die Fred graag aan iedereen wil overbrengen.