Klaverke Bier en De Molkerei introduceren geitenbier Weibok

5 maart 2018 om 08:00

De vier verenigde Friese brouwers van Klaverke bier hebben samen met een Friese geitenkaasmakerij een nieuw streekbier ontwikkeld. Dit bier – de Weibok – is gebrouwen met geitenwei en wordt 10 maart tijdens het Lentebierfestival in de Harmonie te Leeuwarden gepresenteerd!

De Molkerei

Het initiatief voor de ontwikkeling komt van Els en Hedy Hartog, geitenkaasmaaksters van de Molkerei uit Sint Annaparochie. Zij zochten opties om de geitenwei – een restproduct van kaasmaken – een nuttige bestemming te geven. Vier Friese brouwerijen verenigd onder de naam Klaverke Bier pakten de handschoen op en ontwikkelden het recept. Dit recept hield onder meer in dat de Molkerei een ontromer aanschafte om de wei te kunnen ontdoen van vetten. Met als positieve resultaat: geslaagd bier en en nog meer toepassingen voor de wei.

Weibok Meibok

De weibok is een bier van het type meibok. Op het PINT Lentebierfestival kunnen bierliefhebbers voor het eerst kennismaken met dit resultaat van regionale en op hergebruik van grondstoffen gerichte samenwerking.

Klaverke Bier is van plan elk jaar een special uit te brengen met een regionale vijfde bierbranche-vreemde partij. Weibok is het eerste resultaat van deze samenwerkingsreeks.