Het Ketelhuis in Utrecht komt met een bierarrangement

3 januari 2018 om 08:05

In het het oude Ketelhuis van Utrecht wekte men vroeger de stoom op voor de gehele, toenmalige Pastoefabriek. Tegenwoordig is hier restaurant het Ketelhuis gevestigd. Sinds kort hebben zij ook passend bierarrangement op de kaart staan!

Door Frouke van Loo

Het Ketelhuis

De ruimte waar het restaurant zich in gevestigd heeft is zo origineel mogelijk gelaten. De leidingen, takels en stoomketel zijn nog steeds zichtbaar. Bij een bezoek aan het Ketelhuis word je ook ontvangen door een gastheer of gastvrouw in blauwe stofjas mét stropdas. Door de ruim 7 meter hoge glazen voorgevel heb je hier ook prachtig uitzicht op de Vaartsche Rijn. Laat het zonnetje zich zien? Dan is er ook op het terras aan het water plaats om te genieten van omgeving, de gerechten en nu dus ook bijpassende bieren!

Bierarrangement

Bij het Ketelhuis werkt men met een vast, seizoensgebonden menu met keuze in de hoeveelheid gangen. Zo kun je kiezen uit een 4-, 5- of 6-gangendiner. De gangen in deze menu’s wisselen om de twee á drie weken en met de lancering van het bierarrangement wordt daar bij iedere wisseling een nieuw, origineel bier bij gepast. Sebastiaan Soetermans, werkzaam bij het Utrechtse biercafé de Rat en gediplomeerd bierambassadeur, is gevraagd hier een adviserende rol in aan te nemen. Deze gave uitdaging pakt hij natuurlijk met twee handen aan en is meer dan gemotiveerd een succes van dit bierarrangement te maken! Samen met Pieter de Rover heeft hij bijzondere bieren gecombineerd bij de gerechten die op de kaart staan.

Het bierarrangement is vanaf januari verkrijgbaar en zal zoals gezegd constant met de menukaart van het Ketelhuis mee veranderen. De meest bijzondere, bijpassende maar zeker ook uitgesproken bieren zullen bij de gerechten van de kaart gecombineerd worden om de harten van vele bierliefhebbers, bierkenners en ontdekkers sneller te laten kloppen. Er is bij het Ketelhuis voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan bieren zoals Duits & Lauret Houtgerijpte Rook Dubbelbock, Rodenbach Grand Cru, Kompaan 070 Kameraad of de Oproer 24/7 Session IPA

Bekijk het voorbeeldmenu op de website van het Ketelhuis, maar laat je vooral eens verrassen!