Kasper en Patrick op bezoek bij De Prael

3 februari 2017 om 10:08

Leven in de Brouwerij is het programma waarin Kasper van Kooten en Patrick Stoof op zoek gaan naar kennis over bier. Ultieme doel is hun eigen bier te brouwen. Komende maandag is de tweede aflevering. Het duo gaat dan op bezoek bij Brouwerij De Prael in Amsterdam.

Tijdens de eerste aflevering gingen Kasper en Patrick op bezoek bij de bierbrouwende zussen van Gebrouwen door Vrouwen. Tijdens het koelen van het wort liep Patrick natte voeten op, terwijl Kasper het ook nauwelijks droog hield. Bierprofessor Henri Reuchlin legde de heren uit hoe je bier proeft. Ook brachten de mannen in hun blauwe busje een bezoek aan Oedipus, een van de meest innovatieve brouwerijen van ons land.

Uiteenlopende reacties

De reacties op die eerste aflevering liepen flink uiteen. Veel bierkenners lieten zich kritisch uit, vooral over het gebrek aan diepgang en het af en toe gemaakt lollige. Bierliefhebbers die niet al te veel gehinderd worden door bierkennis reageerden een stuk positiever. Net als Kasper en Patrick staken zij wel wat op. In deze groep zaten ook de liefhebbers die zeiden door het programma ‘meer zin te krijgen op verschillende speciaalbieren te proeven’.

De Prael

In deze tweede aflevering gaan de bierbrouwers in spe op zoek naar nog meer bierkennis. Ze belanden op de Wallen in Amsterdam bij Brouwerij De Prael, een brouwerij die werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Eigenaren Arno en Fer vertellen over hun twee passies.

Behalve het bezoek aan Brouwerij De Prael trekken Kasper en Patrick ook richting het klooster waar ze een selfie maken met de abt, die smakelijk vertelt over het bier dat daar gebrouwen wordt. Van een totaal andere orde zijn de twee Brabantse meiden die meer vertellen over de achtergrond van hun Kutbier.

De tweede aflevering van Leven in de Brouwerij is te zien op maandag 6 febuari om 20.25 uur op NPO2.