6 redenen om eens aan te schuiven bij Kaapse Maria

10 oktober 2017 om 10:00

Het kleine zusje van de welbekende Rotterdamse brouwerij ‘Kaapse Brouwers’ is het gezellige tentje aan de Mauritsweg in het centrum van Rotterdam. En tentje is eigenlijk een behoorlijk understatement.. Je vindt hier sfeer, kennis en passie voor speciaalbier en alles wat daar bij komt kijken.

Door Frouke van Loo

1. Net wat verfijnder

Als je van buitenaf aankomt en je gewend bent om bij de Kaapse Brouwers te komen, verwacht je eigenlijk niet direct de uitstraling die het pand heeft. Een klassiek herenhuis aan de Mauritsweg met bijpassende trapopgang. Ook als je de zaak binnenloopt zit alles er tip top uit. Bij Kaapse Maria is alles net wat verfijnder maar nog steeds heerlijk huiselijk en zet je je schoenen het liefst in de gang.

Kaapse Maria Rotterdam2. Bier kiezen van een tegeltje

Met keus uit meer dan 20 bieren van de tap heb je bij Kaapse Maria keuze te over. Op de tegeltjes aan de wand kom je telkens weer iets nieuws tegen. Diverse bieren van nationale én internationale brouwerijen vloeien hier rijkelijk. Kan je geen keuze maken? Ga dan eens voor de nieuwste binnenkomer, vaak zijn dit verrassende bieren. Ook het eigen bier, de Kaapse Maria, is een aanraden. Deze Pale Ale is een smakelijke, frisse binnenkomer.

3. Bijzondere bier- & spijscombinaties

Op de ingetogen kaart is er voor iets wat wils te vinden. Mooie combinaties bij de bieren of gewoon een lekker hapje omdat je er zin in hebt. Er is van alles mogelijk. Gyoza bites, buikspek buns maar ook tartaar met Koreaanse groenten staat op het menu. Kies per stuk of ga voor een 4 of 5-gerecht diner.

4. Passie en kennis

De dames en heren van Kaapse Maria geven je zo gewenst alle ins-and-outs over de bieren die zij schenken. Behalve dat zij als liefhebber een voorkeur hebben en die passie graag met je delen, hebben zij ook altijd een gedegen advies klaar wanneer je een keuze van de spijskaart maakt of aangeeft waar je op dat moment zin in hebt.

5. Wednesday Boil

Verplicht met handen eten tijdens de Wednesday Boil! Iedere woensdag een wisselende boil. Bereid met verse vis of vlees. Het echte ‘delen’-gevoel dat past bij Maria en de Rotterdamse mentaliteit.

6. Bijzondere events

Dat de Kaapse helden geen moeite hebben met leuke events neerzetten is voor liefhebbers geen nieuws en zo worden er ook bij Kaapse Maria diverse toffe avonden georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld een ‘Brewers Diner’ waarbij je met een select gezelschap aanschuift bij de (internationale) brouwer en hij of zij vertelt over de gebrouwen bieren. De koks van Kaapse Maria hebben daar die avond mooie spijscombinaties bij gemaakt en in een aantal rondes weet je alles over de bieren, zit je voldaan vol en krijg je alleen nog maar zin in meer.

Bekijk komende events bij Kaapse Maria hier!

Bezoekadres: Mauritsweg 52, 3012 JW Rotterdam