Kortrijk Xpo presenteert: Just Beer Bierfestival 2017!

18 september 2017 om 08:30

Bierfestival Just Beer is een nieuw evenement dat in het weekend van 11 november plaatsvindt in de Kortrijk Xpo in België. Naast een flink aantal geselecteerde Belgische brouwerijen zullen ook bierbrouwers uit de rest van Europa aanwezig zijn. Biersommelier Sofie Vanrafelghem heeft onder meer smaakroutes uitgezet om nieuwe bieren te leren kennen.

Meet the Brewers

Het nieuwe Kortrijkse bierfestival Just Beer brengt een aantal geselecteerde brouwerijen samen. Van Brouwerij Van Steenberge, Roman en Omer Vander Ghinste tot aan de trappisten van Westmalle. De brouwers stellen op Just Beer bovendien hun nieuwste en meest innovatieve creaties voor. Tijdens de ‘meet the brewers’-sessies krijgen bezoekers de kans om de verhalen achter de bieren te leren kennen.

Smaakroutes om bieren te leren kennen

Voor wie het moeilijk vindt om te kiezen, zijn er speciale smaakroutes samengesteld door Sofie Vanrafelghem. De Belgische Biersommelier heeft diverse trajecten uitgestippeld langs verschillende brouwerijen op de beursvloer. Op basis van smaak en voorkeur krijgen bezoekers per smaakroute zeven degustaties van 10 cl voorgesteld in opbouwende volgorde. Op deze manier wordt kennis gemaakt met nieuwe bieren.

Foodpairing met adviezen van sommeliers

Tijdens het festival ligt de focus op ‘beer and food’. Er worden verschillende workshops georganiseerd rond het thema en de bezoeker kan ook zelf aan de slag. Er wordt namelijk een link gelegd tussen de aanwezige bieren en de verschillende foodtrucks. Per brouwerij worden tips gegeven voor passende hapjes, die te koop zijn bij de cateringpunten. Wie vragen heeft, kan terecht bij de biersommeliers aan de infostand. Ook geven zij advies over het combineren van favoriete bieren bij het juiste gerecht.

Praktische informatie

Just Beer vindt plaats in hal 4 van Kortrijk Xpo tijdens het weekend van 11 en 12 november. Het festival start beide dagen om om 11.00 uur. Op zaterdag zijn de deuren open tot 23.00 uur, op zondag tot 19.00 uur. De toegang tot het festival is gratis. Wie bieren wil proeven, koopt een degustatiepack. De voorverkoop start op vrijdag 1 september via www.justbeer.be. Online betaal je €12 voor een glas en vijf munten, ter plekke  is dat €15.

Bron: MissetHoreca