Jubelend het nieuwe jaar in met Jubel van Nevel Artisan Ales

11 december 2018 om 08:00

Nevel Artisan Ales kennen we als een bierbrouwerij met een flink assortiment aan bijzondere bieren. Ook aan het einde van dit jaar staat er weer een mooi bier om te ontdekken voor je klaar. Met deze Jubel ga je zonder twijfel jubelend het jaar uit!

Barrel Aged Dark Sour

Jubel van Nevel Artisan Ales is een luxe Barrel Aged Dark Sour met sherry flor (gist). Het is een donker, wijnachtig bier maar bitter geworden. Volle, verwarmende toetsen van port en sherry zoals je ook in een oude Barley Wine of Quadrupel kunt ontdekken. Als je dit bier schenkt tijdens de eindejaarsborrel, het kerstdiner of oudejaarsviering zit je zeker goed!

Het is misschien even wennen, maar jouw traditionele glaasje bubbels tijdens de jaarwisseling kun je gemakkelijk vervangen door een mooi bier. Wat dacht je van een Brut IPA of bijvoorbeeld deze mooie Jubel. Het bier is dan ook gebrouwen om bijzondere gebeurtenissen mee te vieren.

Gerijpt en gekoesterd

Jubel is door Nevel Artisan Ales gebrouwen in samenwerking met Hedonis uit België en daarna 8 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. De vaten zijn dit keer bewust iets minder vol gedaan dan normaal, om zo het zuurstof in de vaten de kans te geven om samen met de sherry flor een fraai oxidatief karakter te vormen. Je proeft het terug in de tonen van donker geroosterde noten, kastanjehoning, gedroogd fruit en een vleugje cacao. En daarbij komen dan nog de bittere tannines van de geroosterde mouten. Dit maakt het bier in combinatie met een rond, filmisch mondgevoel en de milde zuren tot een zachtaardig, bijna lieflijk bier. Je gaat jubelen van plezier bij het proeven van dit bier!

Jubel & eten

De brouwers geven je ook een smaakvolle tip mee wanneer je dit bier gaat combineren met eten. “Jubel is heerlijk bij een kaasplankje met pittige, rijpe kazen als Gruyère, Manchego en Comté, geserveerd met membrillo of kweepeergelei. Maar ook blauwe kazen gaan prima samen met Jubel. Als hoofdgerecht kun je denken aan risotto met eekhoorntjesbrood, geblust met een scheut Jubel, of duurzaam wild in krieksaus. Gerechten waarin geroosterde noten een hoofdrol spelen passen ook goed.”

Restaurant De Nieuwe Winkel heeft speciaal voor de nieuwe Jubel een bijzonder nagerecht bedacht, namelijk pure chocoladetaart met miso glacé en mispelpuree, maar ook een eenvoudig te maken dessert van pure ganache met fleur de sel en olijfolie smaakt erg lekker bij Jubel. De brouwers sluiten af met: “Verdiep je ook eens in foodpairings met oloroso sherry, omdat Jubel hier veel van wegheeft in smaak en intensiteit.” Dat wordt volop genieten!

Jubel is vanaf 10 december verkrijgbaar via Nevel Artisan Ales!