Jopenbier wint 5 medailles op World Beer Awards!

27 september 2013 om 09:14

World’s Best Gold en Europe Brons

Jopenbier is op 27 september 2013 op de World Beer Awards in Engeland bekroond met maar liefst 5 medailles. Jopen Bok en Jacobus scoorden het hoogst met World’s Best Gold en Europe Gold. De prijswinnaars werden op de voet gevolgd door Jopen Johannieter en Stout met Europe Gold. Jopen Adriaan verzekerde zich van Europe brons.

Aan de succesreeks van Jopen B.V. lijkt geen einde te komen. Nog geen 10 dagen geleden namen Lydian Zoetman en Michel Ordeman op de Drinktec Beurs in München tijdens de Gouden European Beer Star 2013 prestigieuze prijzen in ontvangst voor alweer Jopen Adriaan en Jopen extra Stout.

Allerbeste bierstijlen

De World Beer Awards selecteren uit de allerbeste internationaal erkende bierstijlen het beste bier. Deze jaarlijkse proeverij jureert, selecteert en bevordert de promotie van de allerbeste speciaalbieren in de wereld. Bieren moeten volop beschikbaar zijn en er wordt blind gejureerd. Alle deelnemende regio’s in Azië, Europe en Amerika hebben hun eigen voorzitter. De acht categorieën worden samengesteld op basis van gemeenschappelijke eigenschappen en binnen elke categorie worden de bieren door stijlkwalificatie gegroepeerd.

Jopenkerk

Jopen BV is gespecialiseerd in het brouwen van traditioneel Nederlandse speciaalbieren. Het originele recept waarop bieren van Jopen zijn gebaseerd, gaat terug tot 1407. Haarlem was in het verleden de belangrijkste brouwstad van Holland. Sinds november 2010 is de Jacobskerk in Haarlem de nieuwe thuisbasis van het ambitieuze Jopen Bier. De historische kerk is omgetoverd tot een operationele brouwerij waar gasten, dankzij een unieke combinatie van restaurant, grand café en brouwerij, het brouwproces nauwgezet met eigen ogen kunnen aanschouwen.

De Jopenkerk in Haarlem heeft onlangs de juryprijs Mooiste Bar van Nederland 2013 gewonnen. De bar blies de jury tijdens eerdere jurybezoekjes unaniem weg met zijn wow-effect. De jury was vol lof over deze prachtige bar in Haarlem.

Bron: www.jopen.nl