Jopen Viva el Rye! Lang leve de koning!

24 april 2017 om 00:20

Voor het tweede jaar op rij heeft craft bierbrouwerij Jopen uit Haarlem een 100% rogge IPA voor Koningsdag gebrouwen. Speciaal voor de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander is Jopen Viva el Rye opnieuw gebrouwen. Na het grote succes van vorig jaar, is besloten om dit bier niet alleen op vat, maar ook op fles uit te brengen.

Door nieuwe technologieën, waaronder het mash-filter in het tweede brouwhuis, is Jopen in staat om te experimenteren met diverse bierstijlen. Jopen Viva el Rye is hier een mooi voorbeeld van. Deze fruitige IPA is gebrouwen met 100% roggemout. Normaal gesproken is 25 tot 30 procent roggemout in een Rye IPA de max.

Fruitig en kruidig

Jopen Viva el Rye (7%) is een volmondige IPA met een kruidige smaak van rogge. De hopsoorten Sorachi Ace (Japan) en El Dorado (USA) zorgen voor veel fruitige tonen van kokos en exotisch fruit. De naam Viva el Rye verwijst naar één van onze favoriete granen: rogge én Viva el rey (lang leve de koning in het Spaans).

Jopen Viva el Rye is verkrijgbaar bij diverse slijterijen en horecagelegenheden door heel Nederland, de locaties van Jopen en de webshop van Jopen.

Koninklijke bierstijlen

Jopen heeft onlangs nog twee koninklijke bieren gebrouwen, namelijk een Princesse- en Koninginnebier. Om de (verloren) Nederlandse bierstijlen te eren. De collab Behouden Vaart is een fris en kruidig Princessebier. Behouden Vaart is gebrouwen in samenwerking met brouwer Peter Slotboom van Het Stadsbrouwhuis Leiden. Het bier is gebaseerd op ‘verloren bierstijlen’ die ooit werden gebrouwen bij de Leidsche bierbrouwerij De Posthoorn. Jopen Enjoy the Ride is hét Koninginnebier van Jopen. Tijdens het brouwen zijn klaproosblaadjes toegevoegd. Een groot deel van de opbrengst van het Enjoy the Ride bier wordt door stichting Enjoy the Ride geschonken aan de stichting Tegenkracht. Een bier om het leven mee te vieren!