Jopen tap-take-over bij Van Moll in Eindhoven

6 februari 2017 om 10:55

Jopen heeft zondag de taps overgenomen bij Van Moll in Eindhoven. Op de vooraf gepubliceerde lijst stonden bieren, die ik wel eens zou willen proeven. Ik stapte bij Van Moll binnen en beleefde een birjante middag.

door Natasja Bokschoten

Het is kwart over drie. Rijkelijk vroeg, dacht ik nog. Dat bleek een kleien misrekening. Het was al bomvol. Achter in de hoek van het café vond ik een plekje. Verre van ideaal dacht ik op dat moment, maar dat inzicht zou ik in de loop van de middag bijstellen.

Get in the sea

Het allereerste bier dat ik bestelde was de ‘Get in the sea’ wat is voortgekomen uit een samenwerking tussen Jopen, Greatful Deaf Brewer Ken Fisher, The Waen Brewery en de Hopcraft Brewing. Een mooie Engelse porter met 6,5% alcohol, gedroogde sinaasappel, zeewier en een mooi rokerige afdronk.

Nuts for chocolate

Nuts for chocolate is een ietwat gewaagde combinatie die je niet snel zou verwachten bij een blond bier, maar de doordrinkbaarheid van het blonde bier met 7% alcohol en de zachtheid van de amandelen maakt dat het geheel mooi in balans is met als nasmaak opeens chocola, erg verrassend.

Barmhartige Samaritaan

De Barmhartige Samaritaan is een American Barley wine van zo’n 11% alcohol naar een voorbeeld van de Amerikaanse craft brouwers. Niet traditioneel zoet, maar flink in de hop met een ietwat bittere nasmaak.

Don’t tRye this @home

De Don’t tRYE this @home! is voortgekomen uit een samenwerking met de Noorse Lervig Brewery. Het team van Lervig kom je met enige regelmaat kan tegen op diverse festivals. Een mooi rogge-bier met maar liefst 70% rogge. Deze Barley Wine bevat 12% alcohol.

Uiteraard stond ik nog altijd achterin het café, verre van ideaal in mijn optiek totdat er recht voor mijn neus opeens een houten vat van 20 liter werd neergezet. Michel Ordeman van Jopen kwam naar voren om het vat aan te slaan waarna er getapt kon worden.

Ex-Girlfriend Eisbock

De ex-girlfriend eisbock echt een supermooie afsluiter van deze tap take-over. Naast me hoor ik iemand zeggen ‘Nu snap ik de naam van het bier’. Daar ben ik het mee eens. Het is een heel mooi vol verleidelijk bier, waar je niet zomaar aan voorbij kan gaan, waar je meer van wil drinken en waarvan je weet dat het niet goed voor je is.

Jopen Tap-Take-Over

Jopen Tap-Take-Over