Jopen Proeflokaal verder als ‘cause Beer loves Food’

17 mei 2016 om 21:40

Het Jopen Proeflokaal in Amsterdam houdt op te bestaan. Er is een einde gekomen aan deze samenwerking tussen horecaondernemer Peter van der Arend en de Haarlemse brouwerij Jopen. Het Jopen Proeflokaal Amsterdam gaat vanaf 1 juni verder onder de naam ‘cause Beer loves Food.

Ondanks het succes van het Jopen Proeflokaal Amsterdam blijkt dat de ideeën over de gewenste ontwikkeling te veel verschillen om de samenwerking verder voort te zetten. De partijen vinden het verstandig om als goede vrienden uit elkaar te gaan.

Chefkok Timothy Wareman

Het Jopen Proeflokaal Amsterdam aan de Lange Leidsedwarsstraat gaat verder onder de naam ‘cause Beer loves Food. Een sfeervolle gastrobar met meer gerechten en meer bieren van over de hele wereld die lokale en internationale gerechten versterken en complementeren. De bar wordt met veel liefde gerund door chefkok Timothy Wareman. Jopen blijft echter wel actief als inspirerende partner en een aantal Jopenbieren blijven op tap. Peter van der Arend en Jopen hebben er het volste vertrouwen in dat deze stappen leiden tot een mooie toekomst van ‘cause Beer loves Food.

Focus op brouwen en stoken

Mede reden is de veranderde kijk van brouwerij Jopen op zijn locaties. Jopen investeert steeds meer in beleving van een horecabedrijf gecombineerd met een werkende brouwerij dan wel distilleerderij. Zo staan in de Jopenkerk Haarlem, het Jopen Proeflokaal Waarderpolder en een tweede Jopenkerk in Hoofddorp sociale interactie en liefde voor speciaalbier en distillaten centraal. Ondertussen kunnen bezoekers zien en ervaren hoe het ambacht van brouwen of distilleren wordt beoefend. Met deze locaties is iets unieks neergezet. Jopen wil zich volledig richten op het verder uitbouwen van dit concept.

Over Jopen

Het ambitieuze biermerk Jopen produceert volgens eeuwenoude en innovatieve recepten oude en nieuwe klassiekers. Onderscheidend, authentiek en vol van smaak. Met de opening van de Jopenkerk Haarlem (brouwerij, grand café en restaurant) werd de Haarlemse brouwerstraditie in ere hersteld. Inmiddels is Jopen drie vestigingen rijker en de bieren zijn niet meer louter op Nederlandse bodem verkrijgbaar. Jopen, van lokaal bier naar bier van wereldformaat.