Jopen opent vierde vestiging in Hoofddorp

12 november 2015 om 21:35

Jopen bestaat 21 jaar! Dat viert het ambitieuze biermerk met de opening van een vierde vestiging. De succesvolle Jopenkerk Haarlem heeft er een zusje bij. Ook Hoofddorp is nu gezegend met een Jopenkerk.

In distilleerderij, grand café en restaurant Jopenkerk Hoofddorp draait alles om beleving. In de kerk prijkt een ambachtelijke distilleerderij waar Gospel wordt gestookt.

Sint Maarten

Op woensdag 11 november 2015, de naamdag van Sint Maarten, de beschermheilige van het Haarlemse Brouwersgilde, vond de feestelijke opening plaats. Burgemeester Weterings van Gemeente Haarlemmermeer en algemeen directeur Michel Ordeman van Jopen hebben de openingshandeling verricht en het logo van Gospel onthuld.

Crafting Divine Spirits

Jopenkerk Hoofddorp koestert het oude ambacht van distilleren. Onder het genot van een heerlijke lunch, borrel of diner kunnen bezoekers zien en ervaren hoe het ambacht wordt beoefend. In de glimmende stookketels, in het hart van de oudste kerk van Haarlemmermeer, wordt met enthousiasme en liefde Gospel Gin in een kleine oplage gedistilleerd. Onze nieuwste ontdekking is een botanische gin met een rijke mix van duindoornbes, pastinaak en Cascade hop. Fruitig door de duindoornbes, een zachte, warme smaak door de pastinaak en de hop zorgt voor een vleugje pit. Fluweelzacht en vol van karakter.

Restyling

Het eigentijdse grand café en restaurant, met historische elementen, heeft de afgelopen tijd een restyling ondergaan. Bezoekers proeven direct bij binnenkomst dat ze bij Jopen te gast zijn. Door de kerk warm rood te schilderen is direct de Jopen-uitstraling bereikt. De trap, lounge plek, is gestoffeerd met een speciaal ontworpen printtapijt, geïnspireerd op de ouderwetse Perzische kleedjes uit traditionele cafés. Het passende interieurontwerp kwam van Estida.

Vierde locatie

Hoofddorp is de vierde locatie waar Jopen zich vestigt. In november 2010 werd de Jopenkerk Haarlem (brouwerij, grand café, restaurant) geopend. Daarmee werd de Haarlemse brouwerstraditie in ere hersteld. In november 2014 werd in de Waardepolder het eerste proeflokaal in gebruik genomen. Het Jopen Proeflokaal Waarderpolder heeft zicht op het tweede brouwhuis van Jopen en de innovatieve bottellijn. De uitbreiding naar Hoofddorp volgt kort op de opening van Jopen Proeflokaal Amsterdam. In juni 2015 werd in Amsterdam een proeflokaal geopend waar de Jopenbeleving centraal staat.

Jopenkerk Hoofddorp is gevestigd op steenworp afstand van het levendige centrum van Hoofddorp, Hoofdweg 774. De kerkdeuren staan dagelijks van 12.00 tot 01.00 uur open.