Jopen scoort weer met Jopen Mooie Nel

7 april 2018 om 07:46

Craft bierbrouwerij Jopen sleepte in het Van Donge & De Roo-stadion in Rotterdam vijf awards in de wacht, waaronder zilver voor Jopen Mooie Nel IPA. Hiermee is Jopen de brouwerij met de meeste prijzen tijdens de vierde editie van de Dutch Beer Challenge.

Jopen Mooie Nel

Voor de Dutch Beer Challenge 2018 werden 397 bieren door 67 Nederlandse brouwerijen ingestuurd. Uit de 65 winnende bieren behaalde Jopen vijf awards: 1x zilver, 2x brons en 2x Certificate of Excellence. Jopen Mooie Nel IPA, internationaal bekend als Jopen North Sea IPA, mocht in de categorie ‘IPA’ het zilver in ontvangst nemen.

Jopen

Jopen

Hop zij met ons

Jopen Mooie Nel IPA werd in 2015 verkozen tot ‘Het beste bier van Nederland’ en twee jaar op rij bekroond met goud tijdens de Dutch Beer Challenge. Daar kwam in 2016 de bekroning tot ‘European Revelation’ tijdens de Brussels Beer Challenge bij. In 2017 veroverde de IPA een bronzen European Beer Star en mocht het bier zich ‘Country Winner’ noemen tijdens de World Beer Awards. In de categorie ‘IPA’ claimde Jopen Hop Zij Met Ons, een glutenvrije IPA, in 2016 en 2017 het zilver tijdens de Dutch Beer Challenge.

“Jopen is voor het vierde jaar op rij prijswinnend in de IPA-categorie”, reageert de Jopendirectie, Michel Ordeman en Lydian Zoetman, trots. “We kunnen met recht zeggen dat we de toonaangevende brouwerij in deze populaire biercategorie zijn.”

Jopen Johannieter

Een bronzen medaille werd in de categorie ‘Donker: Bock/Dubbelbock’ toebedeeld aan Jopen Johannieter. De Weizen Dubbelbok van Jopen werd in 2017 bekroond met het goud tijdens de Brussels Beer Challenge en kreeg de titel ‘Country Winner’ tijdens de World Beer Awards 2017. De derde medaille voor Jopen ging naar Jopen Many-Faced Got. De Imperial Gotland Dricka won het brons in de

Jopen Lentebier

Jopen Lentebier nam in de categorie ‘Blond: Blond/Meibock’ een Certificate of Excellence mee naar huis. Het lentebier mocht vorig jaar tijdens de Dutch Beer Challenge een gouden medaille in ontvangst nemen. Bovendien ging er een eervolle vermelding naar Jopen Jacobus Rye Pale Ale in de categorie ‘Amber Ale: Pale ale/Speciale Belge’. Jopen Jacobus RPA werd in 2017 ook bekroond met een gouden medaille tijdens de Brussels Beer Challenge.

Dutch Beer Challenge 2018

De Dutch Beer Challenge is een initiatief van de Stichting Dutch Beer Challenge (DBC). De biercompetitie is in het leven geroepen om het bier van eigen bodem te promoten. Tijdens de vierde editie werden 397 ingezonden bieren beoordeeld, honderd meer dan in 2017. Een jury, bestaande uit 44 Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en internationale specialisten, beoordeelde de bieren in 24 verschillende biercategorieën.

Over Jopen

Jopen is ontstaan vanuit de gedeelde droom om de Haarlemse brouwtraditie in ere te herstellen. Het biermerk heeft met de opening van de Jopenkerk Haarlem (brouwerij, grand café en restaurant) Haarlem weer terug op de kaart gezet als bruisende brouwersstad. Jopen stelt hoge eisen aan kwaliteit en creëert originele craft bieren. Inmiddels is Jopen drie vestigingen rijker en de divine beers van Jopen vinden zowel nationaal als internationaal hun weg naar liefhebbers. Jopen, van lokaal craft bier naar craft bier van wereldformaat.