Jopen lanceert Wheat wine en Onheilsprofeet #2

13 oktober 2017 om 19:39

Bij Jopen zitten ze niet stil. Elke keer weer weten de brouwers uit Haarlem te verrassen met nieuwe bieren. Nieuwste aanwinsten, die we binnenkort in de schappen mogen verwachten, zijn de Jopen Wheat weet mag het zeggen en de Jopen Onheilsprofeet #2.

Om met het laatste bier te beginnen. Dit is een verrijkte versie van de Jopen Onheilsprofeet, dat als basisbier diende. Deze Russian Imperial Stout werd verrijkt met bloedsinaasappel en kaneel. Dit is een stevige pater met een winterse touch. Met zo’n Onheilsprofeet #2 achter de kiezen mag het stevig gaan vrienzen voordat je het koud krijgt.

Bij Jopen zijn ze wel van de taalgrapjes. Hop zij met Ons, ExceptioNel zijn leuke vondsten. Ook deze Wheat weet mag het zeggen past prima in dat rijtje. Bij het lezen van de naam dacht ik even aan een fris en doordrinkbaar tarwebier. Niks van dat alles. Alleen de tarwe klopt. Dit is een Wheat wine, een tarwevariant op de Barley Wine. Deze heeft 11% alcohol, is gebrouwen met 100% tarwe en heeft een bloemig karakter met een mint-achtige afdronk. Althans zo omschrijft de brouwerij het bier. Reden genoeg om dit zelf eens te gaan proeven.