Jopen brouwt ‘Honeybee-r’ met honing van Accor Hotels

29 november 2018 om 12:00

De verse honing van bijen op en rond verschillende Nederlandse Accor hotels is gebruikt om een nieuw Jopen bier te brouwen. Het bier genaamd Accor Honeybee-r is een smaakvol Witbier geworden met lichtzoete tonen van honing en is vanaf nu te proeven bij de aangesloten Accor Hotels.

Een handje helpen

Doordat het de laatste jaren niet zo goed gaat met de bij, ontstond bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport twee jaar geleden het idee om in de binnentuin en op het dak van het hotel ruimte beschikbaar te stellen voor bijenkasten. Zo wilden de hoteliers de bijenpopulatie een handje helpen. Een leuk bijkomend voordeel hiervan is dat het hotel de verse honing in het hotelconcept kon opnemen. Zo staat er onder andere bij het ontbijt verse honing klaar en wordt erin diverse lunch en diner gerechten honing verwerkt. 

Wat begon als idee bij één hotel, werd al snel door 9 andere Accor hotels opgepakt. De bijen op en rond de hotels zijn ook een groot succes gebleken. De gasten zijn laaiend enthousiast en voelen zich verbonden met het verhaal, dat inmiddels onderdeel uitmaakt van de identiteit van alle deelnemende Accor hotels. In alle hotels wordt dan ook met veel plezier de livestream van de bijen in de gaten gehouden, gewoon op het gemakje in de ontbijtzaal. Inmiddels houdt ‘huisimker’ Erik Dolstra nu al zo’n 1.500.000 bijen bij in totaal tien Accor hotels. En nu is er met deze honing dus ook nog eens een nieuw Jopenbier gebrouwen: de Accor Honeybee-r!

Accor Honeybee-r

Floris Licht is General Manager bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport en initiatiefnemer van dit partnership tussen de diverse hotels, huisimker Erik Dolstra van MeerBijen en Jopenkerk Haarlem: “Het brouwen van een eigen, uniek biertje is een prachtige toevoeging aan ons verhaal. Onze gasten zijn naast de bijen ook altijd enthousiast over de Jopenbieren die wij aanbieden. Eén en één is twee, dus toen wij met diverse hoteldirecteuren filosofeerden over nog een leuke bestemming voor onze prijswinnende honing, was de koppeling tussen deze twee mooie zaken al snel gemaakt.”  

Begin oktober is bij brouwerij Jopen in Haarlem zo’n 30 hectoliter Honeybee-r gebrouwen, gecheckt op kwaliteit en afgevuld. Dat zorgt in totaal voor meer dan 3.000 flesjes en 80 fusten van 20 liter! Voor diverse aangesloten hotels zijn ook 5.000 bierviltjes en 500 glazen besteld, allemaal met het Honeybee-r logo. Daarop zie je een blonde honingbij die op een gans zit en mensen verblijdt met heerlijk bier.

Proeven maar!Accor

De blonde honingbij staat symbool voor het blond gekleurde Witbier met honingtonen en de gans is een duidelijke knipoog naar het logo van Accor. Het frisse Witbier met zoete honingtonen is vanaf nu verkrijgbaar bij alle aangesloten Accor hotels. Aan de bar, in het restaurant of in de lobby shop/foodwall. En de échte gelukkigen… die vinden het bier misschien zelfs als gastgeschenk op hun kamer!

Aangesloten hotels:

  • Novotel Amsterdam City
  • Novotel Amsterdam Schiphol Airport
  • Novotel Den Haag City Centre
  • Novotel Rotterdam Brainpark
  • Mercure Amsterdam Centre Canal District
  • Mercure Amsterdam City
  • Mercure Amsterdam Sloterdijk Station
  • Mercure Amsterdam West
  • Mercure Den Haag Centraal
  • INK Hotel Amsterdam MGallery by Sofitel