Jopen Bier krijgt eigen fles

24 februari 2017 om 17:18

‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, Owens-Illinois, ontwierp samen met bierbrouwerij Jopen een onderscheidende 33cl bierfles. Met een eigen flesontwerp wil Jopen Bier zich verder onderscheiden op de nog steeds groeiende markt van craft beer. Jopen Mooie Nel IPA is het eerste Jopenbier dat een nieuwe look krijgt.

“We zijn er trots op de eerste Nederlandse craft brewer te zijn met een eigen, unieke fles”, zegt Lydian Zoetman, commercieel directeur bij Jopen Bier. “O-I heeft de tegenstelling tussen het historische en moderne karakter van Jopen perfect vertaald naar het design van de nieuwe fles. Jopen is ontstaan uit de rijke brouwhistorie van Haarlem. Een deel van de receptuur van onze bieren is gebaseerd op oude Haarlemse recepten. Daarnaast creëren we ook originele craft bieren naar innovatieve recepten. We experimenteren met bierstijlen en verrassende ingrediënten.”

Designproces

Steven Klencke, Container Designer bij O-I: “O-I was vanaf het begin nauw betrokken bij het designproces. De vormgeving van de 33cl fles is geïnspireerd op historische houten vaten waarnaar het merk verwijst. We hebben dat gegeven in een modern jasje gestoken en verder Haarlem en Holland als embossing in de flessenhals verwerkt. Het resultaat is een opvallende, eigentijdse fles.”