Jan Willem den Hartog nieuwe brouwmeester bij Lindeboom

11 maart 2015 om 10:39

Zijn naam: Jan Willem den Hartog. Een brouwmeester met ervaring. Daarmee een waardig opvolger van Lindebooms vertrouwde brouwmeester en bier-icoon Theo Sonnemans. Jan Willem is in 2000 afgestudeerd op de TU in München en gedurende de afgelopen acht en een half jaar werkzaam geweest bij de Gulpener Bierbrouwerij als brouwmeester. Hij was verantwoordelijk  voor de bierkwaliteit, de receptuur en de technische optimalisatie van het brouw- en verpakkingsproces. Jan Willem treedt per 1 mei in dienst bij de Lindeboom Bierbrouwerij in Neer en zal op termijn de ‘roerstok’ van Theo Sonnemans overnemen.

 

Familiebrouwerij

Het nieuws over de switch van Jan Willem den Hartog van de ene Limburgse familiebrouwerij naar de andere verrast mogelijk. “Het contact tussen de familiebrouwerijen onderling gaat er zeker niet onder lijden”, aldus algemeen directeur Paul Joosten. “Met de pensionering van Theo in zicht, zijn Theo en ik een jaar of twee geleden de zoektocht naar vervanging gestart. Afgelopen maanden is het proces in een stroomversnelling gekomen door een veelvoud van projecten die op dit moment spelen bij onze bierbrouwerij. Jan Willem was een van de kandidaten die zelf het initiatief genomen hebben om zich te presenteren. Uitbreiding van verantwoordelijkheden en taken zijn hierbij zijn persoonlijke drijfveer en ambitie.”

 

Toekomst

Kansen op verdere ontwikkeling zijn er voor Jan Willem zeker bij Lindeboom. “Als brouwmeester en lid van het managementteam is hij verantwoordelijk voor het totale beleid op het gebied van het brouwen van ons assortiment bieren. Daarnaast ook voor zowel techniek en bedrijfsvoering. Passend in de ambitie van Lindeboom in een duurzame kwantitatieve en kwalitatieve groei. Theo gaat zich meer en meer focussen op de bouw van het nieuwe ontvangstcentrum, het nieuwe magazijn en de realisatie van nieuwe gist- en lagertanks.” Jan Willem is in de Lindeboom Brouwzaal verwelkomd bij een gezamenlijke toost met ’t Bier van Hier.