De IPA van Lowlander Beer wint De Gouden Fles!

12 maart 2018 om 08:30

Biermagazine Schuim maakte afgelopen donderdag 8 maart de winnaar van De Gouden Fles bekend. Deze prijs wordt uitgereikt aan de brouwerij met Beste Bieretiket van 2017. Dit keer ging de titel naar de Amsterdamse brouwerij Lowlander Beer voor hun Indonesian Pale Ale.

De Gouden Fles

De vakjury moest een keuze maken uit 84 deelnemende bieren. Lowlander als grote winnaar en Brouwerscollectief Keut Bier kwam als de beste thuisbrouwer naar voren. De Lowlander IPA kwam volgens de jury het beste uit de bus en kreeg de hoofdprijs in handen. De jury zei over het etiket van de IPA het volgende: “Een sierlijk etiket uit een consistente serie” en “Retro met een knipoog”. Het etiket werd dan ook beoordeeld op originaliteit, functionaliteit en de mate van zichtbaarheid in het schap. Daarnaast werd de informatie op het etiket ten volste bekeken en getoetst aan wettelijke eisen.

Lowlander Beer

Voor Lowlander Beer is het etiket de belangrijkste weg om hun verhaal te kunnen vertellen. De award is dan ook een welkome bevestiging van hun werk. ‘Wij maken bieren gebrouwen met kruiden en specerijen, geïnspireerd door de reislust en handelsgeest van historische zeevaarders. Dat willen we ook met onze etiketten overbrengen en uitstralen”, aldus de brouwers uit Amsterdam.

Lowlander Beer is een Amsterdamse bierbrouwerij die sinds 2015 terugreist naar de Nederlandse oorsprong van brouwen en distilleren. In vervlogen tijden combineerden brouwers bier namelijk met botanicals om hun brouwsels extra smaak te geven. Het gruit, zoals de vaak geheime kruidenmix genoemd werd, is in de huidige brouwerijen veelal verdrongen door hop. Lowlander Beer raakte hierdoor geïnspireerd om op de oorspronkelijke manier bier te gaan maken. Een onstilbare honger naar nieuwe ontdekkingen zit Lowlander Beer in het bloed.

Keut BierKeut bier gouden fles

Ook de vriendenclub van Keut Bier was in hun nopjes met hun gewonnen prijs. ‘We wilden heel graag een jaren ’20-gevoel’, aldus brouwer Paul den Hollander over het etiket met de skyline van hun dorp. Hij sluit af met een tip voor brouwers: ‘Zoek het dichtbij. Als je verhaal niet geloofwaardig is, dan verkoopt het niet.’

Naast De Gouden Fles wonnen Lowlander en Keut Bier een interview in het nieuwe nummer van Schuim magazine, dat deze maand nog verschijnt!